Модератори: Юланна.

Сторінки: (11)  [#] 1 2 3 ... Остання ».  ( Перейти до першого непрочитаного повідомлення ) Нова тема

 

Українські страви

Відправлено: Oct 20 2011, 14:19
Українські страви


Ви любите українські страви, чи італійська піца, японські суші та французькі круасани вам подобаються більше?
Хто що полюбляє? Я, наприклад, жити не можу без вареників з вишнею, вони солооодкі такі... Нажаль, роблю їх не душе часто. Ну й, звісно, нема нічого краще борщу зі сметаною.
У той же час терпіти не можу сало і не розумію, як його можна їсти, навіть з українським хлібом, який я дуже люблю. Ще мене бісять галушки.

А у вас які смаки?
Відправлено: Oct 20 2011, 16:05
От я теж дуже сильно люблю борщ зі сметаною, дуже сильно люблю варенити буть з чим, одного разу я був в ресторані точно його назви не памятаю, де скоштував 50 видів вареників, було дуже смачно і дуже багато вражень було теж. Так, що я думаю всі повині полюбляти українську кухню.
Відправлено: Oct 20 2011, 16:17
Цитатник, ти зміг з'їсти 50 вареників?!
Відправлено: Oct 20 2011, 16:29
Пэйджик , Ну я не кажу, що я їх всіх зїв, але всі скуштував які вони, які більше сподобались ті і їв,а які ні то просто надкушував))
Відправлено: Oct 20 2011, 17:30
А я взагалі не люблю українську кухню. Борщ ще якось можу з*їсти, але навіть від вигляду сала чи тих же галушек стає погано. Це ж чистий жир і чисте тісто! =cry1=
Відправлено: Oct 20 2011, 17:38
малышка Энслин, ну сало це вже на любителя його не всі люблять)
Відправлено: Oct 20 2011, 20:14
Цитата (Цитатник @ Oct 20 2011, 16:29)
Пэйджик , Ну я не кажу, що я їх всіх зїв, але всі скуштував які вони, які більше сподобались ті і їв,а які ні то просто надкушував))

Ага, як не з'їм, то хоч понадкушую. =lol=
А які вареники сподобались найбільше? Я взагалі солоні не люблю, лише солодкі.
малышка Энслин, а як щодо вареників?
Відправлено: Oct 20 2011, 20:17
Пэйджик, теж жах. Пельмені мені більш до смаку. А от з випічкою дещо покраще. В нас же є якась, так?
Відправлено: Oct 20 2011, 20:24
малышка Энслин, навіть солодкі - жах?
Пельмені - це скоріше російська страва, а не українська. Випічка... Намагаюсь згадати, яка є випічка. Пампушки хіба що. Сирники рахуються?
Загуглила - воно мені видало пляцкі. Шо таке пляцки?
Відправлено: Oct 21 2011, 15:14
Пэйджик, ну найбільше сподобались солодкі з персиками, бананами, вишнями.
Пляцки це по українськи торт ну слово пляцки більше використовується в селах, в містах його мало хто говорить, тому вам і напевно це слово не знайоме)
Відправлено: Oct 21 2011, 23:20
Пейджик, я теж не можу жити без Варенников, а ще без пельменів. Ще люблю піцу, чіпси. А от сало не люблю. Ви дивилися Малахов +? Так от, хто був з Україною він запитував: «А ви любите сальце ?»)))
Відправлено: Oct 22 2011, 09:51
надеюсь, вас не напряжет мой русский?)

пелемени,вареники и сальце-это няяяяяя
а еще борщ с пампушками и чесноком
Відправлено: Oct 22 2011, 09:56
Валадилена, ну борщ з пампушками і часником я теє дуже сильно люблю, одне в цій страві негативне це часнок я його не дуже люблю))
Відправлено: Oct 22 2011, 12:42
З українських люблю наші суші - голубці, ще солодкі варенники ( з вишнею, полуницею, малиною і особливо чорницею). Також люблю млинці, правда незнаю, чи це українська страва.
А борщ і варенники з картоплею у мене традиційно кожної неділі. Але сало не люблю :skype_sun:
Відправлено: Oct 22 2011, 13:26
Ірма, у мене так само кожної неділі вареники і раз на тиждень повинен бути червоний борщ)
Відправлено: Oct 22 2011, 13:40
Цитата (Валадилена @ Oct 22 2011, 09:51)
пелемени,вареники и сальце-это няяяяяя

Україна! Нас люблять анімешники! =sunny=

Борщ - це запашне, багряне чудо. А з пампушками - симфонія))
Відправлено: Oct 22 2011, 14:26
Мурррианночко, з цим я з тобою погоджуюся на всі 100% .
Відправлено: Oct 23 2011, 04:58
Я борщ люблю, але без пампушок чи як там ... Як це нас люблять анімешники???
Відправлено: Oct 23 2011, 05:06
ROYL, =eyebrows= І щоб не смайлофлудити - не бійся. Вони на кожному кроці някають.

А сало... У дитинстві дуже любила. Особливо шкварочки...
Відправлено: Oct 23 2011, 05:16
А чого мені бояться. Поясни по-нормальному
Відправлено: Oct 23 2011, 06:59
Голубцы- тоже украинское блюдо?)))
Господи, как приятно. Вот откуда у меня такая любовь к ним.
Кровушка заговорила ^^
Відправлено: Oct 23 2011, 11:15
ROYL, почитай вище :skype_dull:

Голубці' — поширена українська друга страва, яка готується з листя свіжої чи кислої капусти та начинки з м'яса, рису чи гречки, кукрудзяних чи пшоняних круп, картоплі, квасолі, грибів, цибулі, моркви та прянощів. Назва цієї страви — давня, і походить від слова «голуб».

Сама назва цієї страви вказує на її символічність. Живі голуби вважаються духовними істотами і символами творчих сил при народженні світу, символом вогняної творчої сили, живого вогню.
(с) Вікі

А хто знає якісь українські солодощі?
Відправлено: Oct 24 2011, 10:39
Ірма, солодощів є дуже багато які саме тобі довподоби?
Відправлено: Oct 24 2011, 17:00
Цитатник, дуже багато? От саме українських... Я нічого, крім пампушка, не дуже корисного до речі, нічого не можу придумати.
Відправлено: Oct 24 2011, 18:04
Ірма, ну так, багато є)Є дуже багато українських видів тортів, різної випічки)
Відправлено: Nov 20 2011, 20:51
Оооо...Ось, що я найбільше люблю-куліш... То є моя улюблена страва...Як буваю у львівських колибах(не обов`язково тільки там),то тільки його і замовляю!
Відправлено: Nov 21 2011, 19:30
tuc-tuc, ну так куліш це дуже смачна страва)
Відправлено: Nov 25 2011, 20:56
ах ледь не забула, ще ж кутя у нас є!Мені вона подобається, тим що у кожної господині(господаря) вона різна,але усюди смачна
Відправлено: Nov 28 2011, 12:41
tuc-tuc , ну так дуже смачна)жаль, що вона готується тільки раз на рік(
Відправлено: May 12 2013, 03:45
Мені цікво стало: хоч хтось куштував сало в шоколаді?
Відправлено: May 12 2013, 06:58
Цитата (Нина_Фелицис @ Oct 23 2011, 06:59)
Голубцы- тоже украинское блюдо?)))

Це турецька страва, запозичена українцями, вірменами та греками.
Цитата (мистер Чокнутый @ May 12 2013, 03:45)
Мені цікво стало: хоч хтось куштував сало в шоколаді?

Так :D Ось це сальце:
user posted image
Дуже полюбляю українську кухню. Вареники з картоплею, капустою, сиром, з вишнею (закапала вже слина). Я як побачу ті вареники так і трусить мене - так хочеться попоїсти, куди там тому Пацюку до мене :D :


Відправлено: May 14 2013, 14:10
Marcel Albert, це справді САЛО?!

Ой, фу, не треба таке показувати. :afraid:
Відправлено: May 16 2013, 03:06
Цитата (мистер Чокнутый @ May 14 2013, 14:10)
Marcel Albert, це справді САЛО?!

Ні, там замість сала така смачна собі помадка.
Цитата (мистер Чокнутый @ May 14 2013, 14:10)
Ой, фу, не треба таке показувати. :afraid:

Чому?)) Це ж класика!
Ще трошки класики:
Поклали шальовки соснові,
Кругом наставили мисок;
І страву всякую, без мови,
В голодний пхали все куток.
Тут з салом галушки лигали,
Лемішку і куліш глитали
І брагу кухликом тягли;
Та і горілочку хлистали...
Тут їли рознії потрави,
І все з полив'яних мисок,
І самі гарнії приправи
З нових кленових тарілок:
Свинячу голову до хріну
І локшину на переміну,
Потім з підлевою індик;
На закуску куліш і кашу,
Лемішку, зубци, путрю, квашу
І з маком медовий шулик.
І кубками пили слив'янку,
Мед, пиво, брагу, сирівець,
Горілку просту і калганку,
Куривсь для духу яловець.
Бандура горлиці бриньчала,
Сопілка зуба затинала,
А дудка грала по балках;
Санжарівки на скрипці грали,
Кругом дівчата танцьовали
В дробушках, в чоботах, в світках.
Відправлено: May 21 2013, 18:01
Вгадайте що я зараз куштую? Вареники з полуниці! Мрррр. Смакота.
Відправлено: May 29 2013, 07:40
А я люблю вареники з капустою)) Моя бабуся завжди їх робить, коли я до неї приїзджаю))) :D :D :D
Відправлено: May 29 2013, 12:58
Кейтли Харвел, з самою капустою? бррр... =cry1= а я ось люблю вареники з чорницею. :skype_sun:
Відправлено: Jun 5 2013, 01:59
Цитата (Кейтли Харвел @ May 29 2013, 07:40)
А я люблю вареники з капустою))

Цитата (Малюк @ May 29 2013, 12:58)
а я ось люблю вареники з чорницею.

Що ви таке кажете? Найсмачніше вареників з вишнею не існує вареників! До того ж кісточками з вишень можна стріляти у сусідів
Відправлено: Jun 7 2013, 19:29
Цитата (Барбацуца @ Jun 5 2013, 01:59)
Що ви таке кажете? Найсмачніше вареників з вишнею не існує вареників! До того ж кісточками з вишень можна стріляти у сусідів

Ось у цьому а з тобою згодна на всі 100%!! От тільки ми без кісточок вишні беремо. Тай не дуже то чемно кісточками кидатись, і одяг потім брудний...
Зі страв мені і піца и суші смакують, та щодня ними харчуватись я б не ризикнула. Я взагалі люблю розмаїтність у стравах. З української кухні найбільш полюбляю солоденьке)) варенички з вишнею, пиріжки з яблуками або вишнею... Ммм... смакота))
Відправлено: Jun 8 2013, 09:50
Цитата (Неисправная Север @ Jun 7 2013, 19:29)
Ось у цьому а з тобою згодна на всі 100%!!

Наша людина))
Цитата (Неисправная Север @ Jun 7 2013, 19:29)
От тільки ми без кісточок вишні беремо.

Можна й без кісточок брати вишню. Але ж я як подумаю як це виколупувати кісточки з вишні, які потім руки становляться темні
Відправлено: Jun 8 2013, 15:57
Цитата (Барбацуца @ Jun 8 2013, 09:50)
Можна й без кісточок брати вишню. Але ж я як подумаю як це виколупувати кісточки з вишні, які потім руки становляться темні

Так є спеціальній пристрій для цього. У гумових рукавичках, і ніяких темних плям не буде. А вареники значно приємніше їсти.
Відправлено: Jun 21 2013, 10:44
Вареники з вишнями найкраща смакота
Відправлено: Jun 30 2013, 10:22
А хтось смакував "мелене сало"?)
Відправлено: Jul 7 2013, 17:45
Малюк, ні, ще таке не їв)навіть не чув)це як мелене сало?)
Відправлено: Jul 7 2013, 17:56
Цитатник, беремо сало. Додаємо сіль, перець, спеції. Додаємо також часник та моркву. Все це в мясорубку.) Потім намащуємо на хліб, пампушки і т.д.))
Відправлено: Jul 7 2013, 17:57
Малюк, аа))пробував)досить непогано)
Відправлено: Mar 31 2014, 21:56
Вареники з картоплею та вареники з вишнею.
Ну і борщ.
Як ви відноситесь до мережі ресторанів "Пузата хата"?)
Відправлено: Jan 27 2016, 18:12
Арфей, в Одесі Пузата хата, відверто кажучи, мерзенна. Мені зовсім не подобається кухня, за ті ж гроші в десяти метрах є заклад, в якому все у рази смачніше.

Із українських страв полюбляю тільки шкварки. Борщ терпіти не можу, не знаю, як люди його їдять)
Відправлено: Jan 27 2016, 19:09
Цитата (Флорианна @ Jan 27 2016, 18:12)
Арфей, в Одесі Пузата хата, відверто кажучи, мерзенна. Мені зовсім не подобається кухня, за ті ж гроші в десяти метрах є заклад, в якому все у рази смачніше.

Із українських страв полюбляю тільки шкварки. Борщ терпіти не можу, не знаю, як люди його їдять)

А пільмені не пробувала?)ті самі вареники лиш з мясом)
Або бринзю)ще з шкварками ммм
(Аж слюнки потекли)
Відправлено: Jan 27 2016, 19:25
Не знаю як де, але у Львові дуже смачна Пузатка, хоча інколи вони пересолюють страви.
Взагалі, як на мій смак, українська кухня смачна, але щоб не стати грубою, тре вагони розвантажувати))
Бісить, коли кажуть, що борщ це російська страва, завжди виправляю іноземців :nea:
Відправлено: Jan 27 2016, 19:41
Цитата (секс инструктор @ Jan 27 2016, 19:25)
Не знаю як де, але у Львові дуже смачна Пузатка, хоча інколи вони пересолюють страви.
Взагалі, як на мій смак, українська кухня смачна, але щоб не стати грубою, тре вагони розвантажувати))
Бісить, коли кажуть, що борщ це російська страва, завжди виправляю іноземців :nea:

Солянку не пробувала?
Відправлено: Jan 27 2016, 20:04
Цитата (KAJIb9IH @ Jan 27 2016, 19:41)

Солянку не пробувала?
нє
Показати текст спойлеру
Відправлено: Jan 27 2016, 20:40
Цитата (секс инструктор @ Jan 27 2016, 20:04)
нє
Показати текст спойлеру

Я от її дуже люблю)
Або ще бануш на вогні)смакота
Відправлено: Jan 27 2016, 21:12
Українські тижні в макдональдс зе бест %)

Юшку рибну, грибну. Борщик зі сметанкою, ммм
Взагалі рідке люблю, перше. Не знаю, з садочка привчили))
Відправлено: Jan 27 2016, 22:14
Цитата (секс инструктор @ Jan 27 2016, 21:12)
Українські тижні в макдональдс зе бест %)

Юшку рибну, грибну. Борщик зі сметанкою, ммм
Взагалі рідке люблю, перше. Не знаю, з садочка привчили))

Ну так солянка це і є перша страва))
Або уха(теж як перша страва тільки рибка кидається і багато овочів і готується на повітрі і на кострі)
Відправлено: Jan 27 2016, 22:48
та я знаю, але в неї смак такий... неприємний для мене
Цитата (KAJIb9IH @ Jan 27 2016, 22:14)

Або уха(теж як перша страва тільки рибка кидається і багато овочів і готується на повітрі і на кострі)

аж на природу захотілось, щоб хлопаки на риболовлю пішли,а ми своїми бабськими справами займались... ех
Відправлено: Jan 27 2016, 23:13
Цитата (секс инструктор @ Jan 27 2016, 22:48)
та я знаю, але в неї смак такий... неприємний для мене

Цитата (секс инструктор @ Jan 27 2016, 22:48)
аж на природу захотілось, щоб хлопаки на риболовлю пішли,а ми своїми бабськими справами займались... ех

Це ще не скоро буде)
Відправлено: Mar 20 2016, 00:05
Пам'ятаєте, як один з героїв вечорів на хуторі близ Диканьки ну дууууже апетитно куштував вареники, та й разом зі сметаною?! =cupidgirl= Ооох, щоб мені колись так чудово їлося вареники з картоплею, які я так полюбляю!
А ось борщ не дуже люблю, не знаю, як так, але на подобається він мені
Відправлено: Mar 23 2016, 20:58
gamma zeta die, борщ борщем, а що скажешь за пампушки? Це неймовірно!
Відправлено: Mar 29 2016, 11:32
Флорианна, о, такі пухкі, з часником...
Як щодо домашніх бабусиних консервацій?
Відправлено: Mar 31 2016, 20:05
Цитата (gamma zeta die @ Mar 20 2016, 00:05)
дууууже апетитно куштував вареники, та й разом зі сметаною?! =cupidgirl=

Ммммм смакота яка. Взагалі вареники смачна річ.
Цитата (gamma zeta die @ Mar 29 2016, 11:32)
Флорианна, о, такі пухкі, з часником...

часник пахне добре, але мені більш до вподоби сам борщ. Наваристий, червоний, з мясцем.

Відправлено: Apr 2 2016, 11:48
Фламенко, а я от борщ не дуже люблю (мабуть, тому шо з Донбасу, лол)
Відправлено: Apr 18 2016, 14:42
gamma zeta die, а от в містечку де я живу теж не дуже люблять борщ.
Взагалі коронна страва - капусняк.
Хоча до Києва як то кажуть рукою подати.
Так що
Цитата (gamma zeta die @ Apr 2 2016, 11:48)
(мабуть, тому шо з Донбасу

це просто смак.
Відправлено: Apr 20 2016, 10:46
Цитата (Фламенко @ Apr 18 2016, 14:42)
це просто смак.

Я аж зареготала. =)) Я теж не люблю борщ, але я не з Донбасу.
Відправлено: Aug 13 2016, 23:25
Навіщо я зайшла в цю тему в півчетвертої? Т_Т

Навчить хтось мене голубці робити, я рукодуп))
Відправлено: Aug 14 2016, 14:43
джусси пусси, ніколи не робила самостійно, але подруга ділилась враженням. Каже, що це дуже складно)
Відправлено: Aug 15 2016, 18:11
gamma zeta die, складно на стелі спати, а робити голубці пльове діло))
Уж мені повір)
Відправлено: Aug 15 2016, 18:50
джусси пусси,
головне, як мене вчили, потрібно спочатку добавить пережарену моркву і цибулю до рису.
Перемішать. Щоб рис *взяв* масло. А вже потім додавать мелене мяско.
А далі по рецепту ваять. Це нескладно.
Відправлено: Sep 22 2016, 22:02
Цитата (джусси пусси @ Aug 13 2016, 23:25)
я рукодуп))
є таке
Відправлено: Sep 23 2016, 15:57
Цитата (Bronson @ Aug 15 2016, 18:11)
gamma zeta die, складно на стелі спати, а робити голубці пльове діло))
Уж мені повір)

Насправді, мені не доводилося навіть допомогати у їх приготуванні. Тому я нічого взагілі не знаю про їх приготування =smile_cry=
Відправлено: Oct 5 2016, 21:21
Цитата (gamma zeta die @ Sep 23 2016, 15:57)
Насправді, мені не доводилося навіть допомогати у їх приготуванні. Тому я нічого взагілі не знаю про їх приготування =smile_cry=

Їх не тяжко готувати)була б в наших краях то в кожній хаті жінка вміє готувати)правда їх не так і часто готують більше по святах)
Відправлено: Oct 6 2016, 14:11
KAJIb9IH, я більше перчинки фаршировані люблю =give_heart=
Відправлено: Oct 6 2016, 17:00
Цитата (gamma zeta die @ Oct 6 2016, 14:11)
KAJIb9IH, я більше перчинки фаршировані люблю =give_heart=

Те саме))
Але і голубці норм заходять)
Відправлено: Oct 6 2016, 20:43
А взагалі, я великий фанат домашніх пельменів :lol:
І Флоріанна також :wub:
Відправлено: Oct 7 2016, 04:36
Цитата (gamma zeta die @ Oct 6 2016, 20:43)
А взагалі, я великий фанат домашніх пельменів :lol:
І Флоріанна також :wub:

Ну це взагалі окрема тема для розмови,теж їх дуже люблю)
Магазині не так смакують,а от домашні)
Відправлено: Oct 13 2016, 21:15
те вiдчуття, коли завтра будеш лiпити пельменi :yn_masquerade:
Відправлено: Mar 9 2017, 14:13
Вчора вареник ліпив. Тільки в процесі згадав, що немає сала на шкварки :(
Проте цього разу не забув купити качалку, минулого разу розкатував варениці пляшкою з-під вина)
Відправлено: Aug 2 2017, 14:15
monad, з картоплею? так там шкварка не помішає.
Люблю щн вареники з вишнями - смакота.
Відправлено: Aug 2 2017, 14:43
Цитата (monad @ Mar 9 2017, 14:13)

Проте цього разу не забув купити качалку, минулого разу розкатував варениці пляшкою з-під вина)

Трохи сміюся. Пляшка з під вина, то діло, так))

Фламенко, а як щодо полуниці? У мене от до фруктової начинки двояке ставлення. І люблю, але сік...
легше з картоплею приготувати.

Хтось тут полюбляє овочеві котлети/сарделі? Горох, морква, цибуля та трохи чечевиці? Як на мене, то достатньо поживні і смачно. Хоча й сумніваюсь, що то чисто українська кухня.

О, ще хотілося поцікавитися, чи куштували ви колись голубці в листі салату? Я от перший раз скуштувала, якесь дивне враження, якщо чесно.
Відправлено: Aug 2 2017, 18:03
Полуниця ммм. смакота позитивно.
Гремучая ива, так вона витікає, але коли ліпить порційно то не так інтенсивно.
Не так давно ліпила з вишнями. 6 вареників на пару. 10 хвилин читаю книжку. Потім ліплю знов шість на зміну. Якось так.
Голубці в листі салату? Ніііколи.
А де це тебе пригощали ними? Це так ліплять чи просто капустки не було і прийшлось аварійно загортати фарш в те що було під рукою. :D
Овочеві люблю оладки з картоплі, кабачка, моркви... Котлети люблю з мясом.
Відправлено: Aug 2 2017, 19:18
О, а це ж ідея, реально краще малими порціями. Тю, щось мене переглючило: завжди ліплю усі вареники одразу, як і картопляні. Дякую за пораду.
Та і не куштуй, бо то не дуже смачно. Взагалі, запарювати листя салату - погана ідея.
В гості ходила і мене такою стравою нагодували, сказали, що то якийсь старий український рецепт(як на мене, то вигадки) хд. Ось так я і зрозуміла, що не великий фанат старовинних рецептів.
А я от не знаю, чи то так готую, чи що, але картопляні оладки та деруни не дуже полюбляю. З кабачків і моркви - так. Смачно і поживно)

А гарбузова каша? Не можу її їсти, хоч убийте. Сирий гарбуз їм без проблем, майже як моркву, а от каша, чи сік, це занадто (в Хогвартсі померла б без чаю).

Відправлено: Aug 2 2017, 19:50
В гостях чим тільки не накормлять :skype_megalol:

Гремучая ива, та краще збігати в Виручайку і зварити собі філіжанку кави
;)
Гарбузову кашу ще можу з'їсти, не ту де гарбуз з яблуками, а на молоці, але пиріг з гарбуза, або сік.
Ні я це не люблю.
Відправлено: Aug 6 2017, 01:53
Цитата (Фламенко @ Aug 2 2017, 19:50)
філіжанку кави

Гарне таке слово - філіжанка! Раніше не чула, а тепер запам'ятаю.

Якщо чесно, то не дуже люблю українські страви. Вареники з вишнею, проте, полюбляю. =give_heart=
Відправлено: Aug 13 2017, 14:59
Фламенко, ото вже точно)
До речі, якось я підсіла на каву, не можу охолонути ніяк. А ще декілька років тому на дух не пееносила цей напій.

Мені що пиріг, що сік, що будь-який вид каші - нестерпна мука.

Зараз буду готувати традиційну осінню страву - яблука запечені з горіхами. В деяких джерелах вказується, що її можна віднести до українських.
Хоча почакайте, чи краще б зробити яблучний пиріг? Хмм.
Або груші з медом...
Та це якщо на мене лінь не нападе.

Пэйджик, а якій же кухні ти віддаєш перевагу?

Бзв, зараз літо (кеп очевидність з вами, ага %)) Що скажете про страви з морепродуктів. Чому віддаєте перевагу. Раків хтось їв?
Відправлено: Aug 17 2017, 19:12
Цитата (шерстяной флинтяра @ Aug 13 2017, 14:59)
якось я підсіла на каву, не можу охолонути ніяк

А яку ти більше любиш розчинну каву чи мелену? Хоча після Львова мабуть мелену.
Цитата (шерстяной флинтяра @ Aug 13 2017, 14:59)
яблука запечені з горіхами

Цитата (шерстяной флинтяра @ Aug 13 2017, 14:59)
чи краще б зробити яблучний пиріг

Цитата (шерстяной флинтяра @ Aug 13 2017, 14:59)
Або груші з медом.

:skype_megalol:
Цитата (шерстяной флинтяра @ Aug 13 2017, 14:59)
якщо на мене лінь не нападе

мабуть таки напала.



Відправлено: Aug 17 2017, 20:02
Цитата (Фламенко @ Aug 17 2017, 19:12)
А яку ти більше любиш розчинну каву чи мелену? Хоча після Львова мабуть мелену.

Після Львова так, але вдома нічого крім розчинної немає, то п'ю, що є. А зараз так і взагалі знову на чай переходжу потроху. А тобі що більше до вподоби?
Цитата (Фламенко @ Aug 17 2017, 19:12)
мабуть таки напала.

Нууу, я з'їла окремо яблуко, окремо горіхи і закусила все це медом, так буває :smile_ogo: перенесла приготування на цей вихідний)
Відправлено: Aug 30 2017, 15:33

  i  

Бали за 01.08-30.08:
Зенык -0,8
Фея кленового сиропа-0,2

Відправлено: Aug 30 2017, 15:52
шерстяной флинтяра,
п'ю каву яка є. Але мелена звичайно більш смакує. Зовсім інший аромат.
Недолік що не завжди встигаєш вчасно виключити.
О, раки. Це смачно. Якщо відсторонитись від того що вони їдять.
:D
Відправлено: Aug 30 2017, 16:06
Фламенко, то треба набити руку, щоб не втекла кава, я ще в цій справі не профі. так.
Ну, то я відсторонилася)) але як на мене, там, по суті, нема чого їсти, особливо за такі гроші (160-210грн в нашому магазі).
Відправлено: Aug 30 2017, 16:25
шерстяной флинтяра, там головне не відволікатись ( а як це зробить біном ньютона)
і влучити момент.
А в нашому велмарті плавають такі нещасні поодинокі рачки серед коропів, якось ніколи і не цікавилась їх ціною.
Та 200 грн за кг. це багато. Там єдина смакота - шийки.
Відправлено: Aug 30 2017, 17:46
Слухайте, дайте мені прорезинені штани і рукавиці, я вам сама раків наловлю...
Заінтригували - а що їдять раки?
Відправлено: Aug 31 2017, 13:42
Dorkas, де це ти зібралася раків ловити?
Пан Гоголь каже ось що: Виявляється, переконання, що раки їдять тухле м’ясо, падаль, в більшій ступені міф. Вони, звичайно, не гребують тваринною їжею. А так як швидкість пересування раку мала, то зловити живу їжу вони просто можуть в дуже рідкісних випадках. Отже їм доводиться задовольнятися тим, що вже не плаває і не повзає. Але такої їжі в їх раціоні всього 10%! Інші 90 — це рослинна їжа.

Фламенко, а не знаєш часом, то чутки, чи правда, що кава вийде смачніше, якщо кавові зерна піджарити на пательні натертій часником?

Додано через хвилину
лол. Гоголь ще каже, що раки більше всякої іншої трави люблять крапиву.
Відправлено: Jan 15 2023, 13:57
Як ви відноситесь до наших національних страв?Мені дуже цікава ваша думка,які страви готують у вашому домі на св'ят вечір?
Відправлено: Jan 15 2023, 14:01
Вареники! З картоплею та смаженою цибулею, з грибами, якщо пощастить. Це основна страва, інші вже як вийде. Узвар би добре, але в нас його ніхто не любить.
Відправлено: Jan 15 2023, 14:04
Цитата (Arlen Lhermitte @ Jan 15 2023, 14:01)
Вареники! З картоплею та смаженою цибулею, з грибами, якщо пощастить. Це основна страва, інші вже як вийде. Узвар би добре, але в нас його ніхто не любить.

Ну в мене бабка ще дотримується старих традицій і готує 12 страв як воно було і заведено але мало людей на даний час дотримується цього, моя любима страва з дитинства і зараз на вечерю це риба з грибами приготована в печі,це така смакота, що передати не можна словами, хоч раз в житті потрібно це скуштувати.
Відправлено: Jan 15 2023, 14:39
Залюбки скуштувала б, але не маю печі)) я думала про 12 страв, але не мала ні сил, ні наснаги. Може, в наступному році вийде.
Відправлено: Jan 15 2023, 20:18
Цитата (Arlen Lhermitte @ Jan 15 2023, 14:39)
Залюбки скуштувала б, але не маю печі)) я думала про 12 страв, але не мала ні сил, ні наснаги. Може, в наступному році вийде.


А які у вас готуються 12 страв?
Відправлено: Jan 15 2023, 20:24
Цитата (KAJIb9IH @ Jan 15 2023, 20:18)
А які у вас готуються 12 страв?


Кутя, вареники, смажена риба, узвар. Це обов'язкове. А там до 12 вже хто чим добирає. Зазвичай якісь пісні салати, оселедець. Свекруха готувала картопляники та грибний соус до них, пісну випічку.
Відправлено: Feb 12 2023, 07:36
Цитата (Arlen Lhermitte @ Jan 15 2023, 20:24)
Кутя, вареники, смажена риба, узвар. Це обов'язкове. А там до 12 вже хто чим добирає. Зазвичай якісь пісні салати, оселедець. Свекруха готувала картопляники та грибний соус до них, пісну випічку.

А пампушки? В нас це як обов'язкова страва також
Відправлено: Feb 12 2023, 08:08
KAJIb9IH, пампушки на любителя, навіть не чула,щоб у нас вони були обов'язковою стравою. Я, чесно кажучи, з дріжжовим тістом не дуже дружу, тож поки не пробувала готувати.
Відправлено: Feb 15 2023, 12:29
Цитата (Arlen Lhermitte @ Feb 12 2023, 08:08)
KAJIb9IH, пампушки на любителя, навіть не чула,щоб у нас вони були обов'язковою стравою. Я, чесно кажучи, з дріжжовим тістом не дуже дружу, тож поки не пробувала готувати.


Ну це в кожного свої вподобання, я взагалі не фанатію від них але від дитинства пам'ятаю, що вони завжди на св'ятковому столі.
Вже і св'ята пройшли вже чекаю на Пасху
Так і живемо від св'ят до св'ят =forelock=
Відправлено: Feb 22 2023, 17:19
Якщо буде настрій та можливість, спробую зробити сирну паску. До цього лише звичайні пекла
0 Користувачів переглядають дану тему ( Гостей і Прихованих Користувачів)
Користувачів:

Сторінки: (11)  [#] 1 2 3 ... Остання ». Нова тема

 



[ Script Execution time: 0.3288 ]   [ 112 queries used ]   [ GZIP ввімкнено ]   [ Time: 00:17:48, 30 Oct 2024 ]





Рейтинг Ролевых Ресурсов - RPG TOP