Цитата (Nigel @ Feb 21 2008, 01:39) |
зло – результат ошибочных или порочных решений человека, свободного в своем выборе. что же это? |
Як не дивно - мета й намір. Тому, що коли я беру у борг гроші, насправді не збираючись повертати, і більш того, готова натовкти писок своєму кредиторові, якщо матиме нахабство нагадати про мій борг, то є зло майже у чистому вигляді. Якщо ж беру у борг, сподіваючись повернути, але трапляється щось несподіване, й я їх вчасно повернути не можу - ніби й той же результат, кредитор без грошей, але у другому випадку я буду намагатись відшкодувати мимоволі скоєну шкоду, домовлятись про інший термін, про зустрічні послуги, ще щось.
Додано через 18 хвилин
Цитата (Йорвет @ May 20 2014, 10:17) |
если тебе учительница ставит за диктант 3, а должно быть 5! Всего лишь из-за почерка... |
Цитата (Албус @ May 20 2014, 12:37) |
Это не зло, это несправедливость. |
Цитата (Алексаня @ May 20 2014, 14:29) |
Строгость - не есть несправедливость. |
Одразу ясно, у кого який почерк :) Та буває й третій варіант: маразм.
Бо інколи реально треба якось примушувати людину писати розбірливо, але одного разу у школі зіткнулась з ситуацією, коли дівчина у третьому класі писала нормальним цілком читабельним курсивом, тато-інженер постарався, а їй половинили оцінку, бо літери не такі, як мусять бути у прописах. =drink_tablet=
Насправді, якщо від заниженої оцінки залежать далеко не абстрактні речі (середній бал в атестаті, наприклад, і не кажіть мені, що він геть не береться до уваги при вступі до вишу!), я можу назвати такий вчинок злом.
Цитата (Dramoturg @ May 29 2014, 15:33) |
чаще связанные с завоеванием мира. Такое мое определение. |
Та ну? А якщо без такої глобальної мети? Шпана гуляла, побили й скалічили хлопця без якихось далекосяжних планів - то Вам не зло?