Сторінки: (115) % 1 2 [3] 4 5 ... Остання » ( Перейти до першого непрочитаного повідомлення ) | Нова тема |
Dusk |
Відправлено: Sep 27 2005, 13:22
|
Offline Магистр Стать: Кудесник X Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1683 Користувач №: 7000 Реєстрація: 10-August 05 |
Може бути, що й так. Або спірит. Але не спіретист точно. Я так і не зрозумів, про що ти хотів спитати у По? |
|
Risenshine |
Відправлено: Oct 6 2005, 07:52
|
||||||||||||||||
Offline Тиран и деспот. Стать: Чародій VI Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1888 Користувач №: 5725 Реєстрація: 18-July 05 |
Dusk,
якщо сильно захочеться, то можна отримати грунтовні знання взагалі без ніякого універу. :) зате в могилі краще з писаниною. а це теж не мало значить... особливо для філолога...
почекай іще пару років, і можливо, відбудеться революція в літературознавстві. того шо вже як мінімум у 2 людей проскакувало те, що По ніякий не засновник жанру... :)
митці? а можна прізвища? того шо я теж знаю, якими словами поливають митці подібну літературу. а якшо хтось і співає дифірамби елітарні літературі - то це хіба шо ті самі андруховичи і забужки...
взагалі, все залежить від викладача. якшо брати пана моринця та мадам агєєву, то упаси боже від такого викладання.... хоча в універі нормальних викладачів теж раз два і обчьолся.... Девор,
а за якими критеріями додаються очки?:)
моє визначання правильне. критики, філологи-літературознавці так і лишаються критиками і філологами-літературознавцями.... :)
не збираюсть. крім всього іншого - це купа безмежно пацаватих тестів. а іще останнім часом могила, вибачайте на слові, скурвлюється. інакше це ніяк не назвеш... а жаль...
ну тема моя, того дозвольте, я буду визначати, про шо говорити. а відбуватись в усякі дєбрі я зовсім не проти.... :) а щодо 20 ст., то увольтє. не люблю я його в літературі, воно мене трохи напрягає місцями. того говорити про нього не хочу. |
||||||||||||||||
|
Dusk |
Відправлено: Oct 6 2005, 16:47
|
||||
Offline Магистр Стать: Кудесник X Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1683 Користувач №: 7000 Реєстрація: 10-August 05 |
horberdin,
мене це взагалі-то найменше тубрує, засновник він чи ні, але у купи літературознавцім проскакує купа всього, в тому числі й витоки детктиву, наукової фантастики в античній літературі. Принаймні, про НФ я десь точно читав.
Почитай есе відомих письменників, навіть Борхеса, який дуже любив комерційну літературу. Джойса. Тільки де ж наша дискусія? Ти визнала, що По достойний того рівня, на який я, і всі інші науковці та дослідники, його поставили, чи ні? |
||||
|
Risenshine |
Відправлено: Oct 13 2005, 11:26
|
Offline Тиран и деспот. Стать: Чародій VI Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1888 Користувач №: 5725 Реєстрація: 18-July 05 |
Dusk, ні не визнала. і ніколи не визнаю, так само як і багато літературознавців :) ну не дотягую По до Гофмана. |
|
palabra |
Відправлено: Oct 13 2005, 18:47
|
Offline эта нигламурна Стать: Маг V Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 2768 Користувач №: 74 Реєстрація: 4-July 05 |
ОООООО... Тихий ужааааас.... Все на украинскоооом... Как так ваще монааааа?? |
Dusk |
Відправлено: Oct 13 2005, 19:22
|
horberdin, ну так нафіга було починати цю суперечку. Більшість літературознавців знають ціну По, який нічим Гофману не поступається. І я на їхньому боці! А то що тобі Гофман більше подобається, зовсім не означає, що він кращий) Я мабуть перейменую назву у "Елітарна література і комерційна література". Може ще хтось захоче посперечатись. April, если у тебя есть желание читать эту полемику, т.е. игру в одни ворота, где я выиграл с сухим счетом еще до начала, но используй автоматический онлайн переводчик. Линк на него есть вверху. Хотя он может и не помочь, т.к. хорбердин изьясняется на очень странной разновидности украинского :D |
|
Risenshine |
Відправлено: Oct 14 2005, 16:43
|
Dusk, мені так подобається твоя самовпевненість!!! особливо про сухі ворота і літературознавців. а іще про елітарну літературу. про ворота: так самовпевнено заявляти, шо в суху виграла я - не буду, того шо так не вважаю. і не тому, шо ти так все суперськи пояснив і відстояв свою точку зору. просто я знаю, шо надто мало перечитала і вивчила, шоб розмазувати тебе по стінці. про літературознавців: розумієш, у кожного нормального літературознавця є своя думка про якогось там письменника чи його тврєніє. всі геніальні у нас тільки в школі. а от за її межами можна почути дуже багато чого цікавого, і я думаю, шо ти це цікаве чув. так от вертаючись до геніальних письменників і думки літературознавців. знаєш, мені колись давно сподобався один вислів, здається, він належить перу Оскара Вайльда. дослівно не пам"ятаю, але сенс такий: коли ти опиняєшся на боці більшості, треба міняти свої думки. ніколи не любила людей, які кажуть шо це "біле" тільки тому, шо так думає більшість. а кращим Гофмана я вважаю того, о прослухала таку кількість лекцій на цю тему, шо тобі і не снилось... а про елітарну літературу я навіть і заікатись не хочу... April, не подобається - іди нафіг! |
|
Dusk |
Відправлено: Oct 14 2005, 16:59
|
horberdin, я ввжаю біле білим, бо воно таки біле! А якщо хтось вважає, що воно чорне, то йому треба звертатись до окуліста :D І я послухав лекції не тільки по Гофману, а й по По, і вони мене переконали не менше, якщо не більше! Заїкатись не треба :D (невже так злякалась, що вже й заїкатись почала?) :D :D :D |
|
Risenshine |
Відправлено: Oct 14 2005, 17:50
|
Dusk, а ти знаєш, що у кожної людини власне сприйняття кольору? :D в літературі так само. одні вважають Пушкіна (По, Толстого, Шекспіра) генієм, інші посередністю. так завжди було і так завжди буде. я поважаю тих, хто може відстоювати свою думку, і у якого аргументи не зводяться джо того, шо так вважає бльшість. моя проблема покишо в тому, шо я не можу толково відстоювати свою думку. ти єдиний філого в сімействі, чи є іще хтось? питання може і не в тему, але мені це треба, шоб знати, в який бік вести дискусію.... якшо не хочеш можеш не відповідати... |
|
Dusk |
Відправлено: Oct 14 2005, 18:59
|
horberdin, фактично єдний, хоча є кілька віддалених родичів. По-моєму я навів достатньо аргументів, а те, що більшість згодна з Моєю точкою зору, то це приємна випадковість. |
|
Сторінки: (115) % 1 2 [3] 4 5 ... Остання » | Нова тема |