Сторінки: (29) % « Перша ... 22 23 [24] 25 26 ... Остання » ( Перейти до першого непрочитаного повідомлення ) | Нова тема |
Hasen |
Дата Sep 24 2014, 18:22
|
||
Offline Всеведающий Стать: Маг IX Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 6162 Користувач №: 41878 Реєстрація: 22-August 08 |
Барти Крауч, Трелони, Хагрид, Бинс. |
||
|
Мелания Кинешемцева |
Дата Sep 24 2014, 18:27
|
||
Offline Ипохондрия Стать: Сквиб I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 2175 Користувач №: 78410 Реєстрація: 17-January 13 |
Первый пришел под чужой личиной и был по-своему справедлив. Ослаьные не педагоги, но в жестокости их не упрекнешь. Тут уж сокрее относительно Снейпа вопросы овзникают. |
||
|
Korell |
Дата Sep 24 2014, 19:20
|
||
Offline Гуру Сквиб I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 4089 Користувач №: 70204 Реєстрація: 1-March 12 |
С какой радости? Я всегда с удовольствием почитаю рациональные контрагруемнты. |
||
|
Три рубля |
Дата Sep 24 2014, 19:52
|
||
Offline До Армагеддона не будить Стать: Чудотворець III Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 3923 Користувач №: 81933 Реєстрація: 29-June 13 |
Барти был хорош, как преподаватель. Хагрид превосходный специалист, почти гений в своём деле, хотя преподаватель из него так себе. Биннса уволить у меня рука бы не поднялась, к тому же он, конечно, тут же забудет, что его уволили. С Трелони согласен. |
||
|
Truly_Slytherin |
Дата Sep 24 2014, 20:03
|
Offline Мастер Стать: Сквиб I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 888 Користувач №: 84939 Реєстрація: 18-December 13 |
Korell, кстати да, неплохо бы увидеть логичную, связную версию того, почему именно Дамб всегда действовал наилучшим образом из имеющихся и не косячил). Вот у меня был тут длинный пост....но он увы, несколько в ином свете... |
|
Korell |
Дата Sep 24 2014, 20:08
|
||||
Offline Гуру Сквиб I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 4089 Користувач №: 70204 Реєстрація: 1-March 12 |
Скорее, вопросы возникают с Квиреллом и Барти. Не очень верится, будто Дамблдор не понимал, что - Волдеморт сидит на затылке у Квирелла весь год и за одним столом с ним; - Дамблдор не распознал, что Грюм - это вовсе не Грюм. Додано через хвилину
Вот и я о чем! Давно мечтаю почитать целостную и непротиворечивую версию "дамбигуда" (о святом Дамблдоре). |
||||
|
Три рубля |
Дата Sep 24 2014, 20:31
|
Offline До Армагеддона не будить Стать: Чудотворець III Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 3923 Користувач №: 81933 Реєстрація: 29-June 13 |
ИМХО, святого Дамблдора в любом случае не выйдет. |
|
GreyDwarf |
Дата Sep 24 2014, 23:45
|
Offline Мастер Стать: Сквиб I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 660 Користувач №: 81195 Реєстрація: 5-June 13 |
Чем плох?.. Хех, скажу вот что. Нельзя объять необъятное. Поэтому Альбус никому не обязан быть хорошим педагогом в изолированном и отсталом обществе. Он плоть от плоти их - и где может узнать что-то большее? Или даже позаимствовать? Современная эпоха людей разбаловала все же легким доступом к информации. Что не так в его случае. Не обязан быть хорошим политиком. Потому что тоже этому надо учиться. Не обязан быть хорошим стратегом. Вот только результаты должны быть соответствующими. Разгромными. Нет, конечно, бывает, что и у скверного руководителя что-то получается. Но это если и получается - то только за счет больших усилий этажом ниже. Вот только кто у Дамблдора такая рабочая лошадка? Да нет никого. Даже массой не задавить. А что имеем? Фактически, воспевание "положимся на авось, и все будет идеально". Ну-ну. |
|
Truly_Slytherin |
Дата Sep 25 2014, 00:32
|
Offline Мастер Стать: Сквиб I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 888 Користувач №: 84939 Реєстрація: 18-December 13 |
GreyDwarf, не обязан-то он да, не обязан, с одним "но" - что ж полез и назвался груздем-то? Если себя провозгласил главным борцом - тогда уж обязан, и политиком, и стратегом, и всем остальным. Или уж как Слагхорн - и не обязан, и не является, но и не претендует. Могут возразить, что мол "лучше это, чем вообще никто", ну и наверное да. Фокус в том, что и Волдеморт - тоже не гений стратегии, с большой буквы "не". Я думаю, подытожить противостояние поттерианы можно такой цитатой (не дословно): "Если на поле боя встретятся два одинаково бездарных генерала, один из них благодаря воле случая все равно победит, и будет назван великим полководцем"(с) - автора не помню. Вот думаю, ни убавить, ни прибавить. Разве что одно - появись на одной из сторон действительно талантливый политик и хороший стратег, не миновать другой стороне поражения быстрого и позорного... Показати текст спойлеру |
|
Lada.Gornostaj |
Дата Sep 25 2014, 03:17
|
||||||||||||
Offline Найстрашніша для системи людина - то людина без статусу Магістр IX Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1072 Користувач №: 86526 Реєстрація: 4-April 14 |
А то чому ж? :) Чи давайте узгодимо, що таке святість? Я так розумію, для більшості це не лише бездоганно чисті наміри, але й незмінно успішний результат будь-якої дії, з цими чистими намірами скоєної.Ну й поняття чистоти у кожного своє. І що таке гадство заодно? А то у нас виходить, наприклад, що Дамблдор - гад, бо віддав Гаррі маглам у захищений чарами крові дім, знаючи (?!), що йому там буде тяжко жити, й забувають критики при тому, що серед магів таємних прибічників Волдеморта ловили ще довго, й у магічнім світі Гаррі за означенням у небезпеці. Давайте визначимо, що цей вчинок є недобрим з іншої причини. Всі подбали про безпеку Гаррі, котрий був не лише хлопчиком, але й горокрасом Волдеморта, а хтось подбав про безпеку Дурслів? Кінець кінцем, хтось із тих злиднів, Вернон чи Дадді цілком міг перейти межу між жорстокістю й садизмом, і таки пробудити у хлопцеві шмат душі Волдеморта? (Це так, для розмаїття ракурсів :))
А тут мушу погодитись майже з усім, бо на час перших екзерцисів Дамблдора у парляменті ми маємо одного відомого реформатора, Гризельду Мерчбранкс, захисницю прав гоблінів (про яку злі язики склали безліч непристойних анекдотв, мабуть), а на час, коли Гаррі вже підріс - маємо ще Амелію Боунс (це з повного складу Візенгамоту! 3:50 разом із Дамблдором), і ще на побігеньках, але з правом подавати законопроекти - Артур Візлі, Аластор Муді, і молодий Кінгслі Шеклбот. Все. Хтось із них претендував на лідерство? Отож. І, до речі, я й не мрію побачити місце у тексті книг, де Дамблдор себе "провозгласіл главним". Додано через хвилину Про генералів - плюсую несамовито. Додано через 10 хвилин
Дамблдор у обох випадках міг бачити, що з цими людьми великі негаразди, та поставити аж такі діагнози - потребує, як на мене, "доступу до тіла", або ж уже поведінки, що виходить ДАЛЕКО за межі норми. Це, даруйте за паралель, як професійному онкологу на око визначити "свого" пацієнта: на першій стадії майже неможливо, на останній - толку ніякого.
Гуда ще якось можливо (знаємо ж бо, куди гуд-наміри ведуть?), мученика - якоюсь мірою, але святого?! Тобто, за Дамблдором повинна стояти сила, якої у книгах Ровлінг таки немає?! Й руйнувати злобні викрутаси усіх ворогів? Даруйте, він не святий, він маг, і робить виключно те, що може САМ.Проти таких же магів, як сам. Додано через 16 хвилин
А що було ідеально?
Ні, результати можуть вийти добрими, якщо людина, котра береться за несвоє діло, все ж потроху йому вчиться. Невже лише я бачу різницю між Дамблдором у 17, у 60, у 90 і у 115? Так, прогрес у розумінні людей повільний, та ми ж погодились, що Дамблдор не геній у цій галузі? Думаю, вчиться зі швидкістю звичайної людини. |
||||||||||||
|
Сторінки: (29) % « Перша ... 22 23 [24] 25 26 ... Остання » | Нова тема |