Сторінки: (5) # « Перша ... 3 4 [5] ( Перейти до першого непрочитаного повідомлення ) | Нова тема |
Мелания Кинешемцева |
Відправлено: Apr 25 2014, 05:53
|
||
Offline Ипохондрия Стать: Сквиб I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 2175 Користувач №: 78410 Реєстрація: 17-January 13 |
Откуда такие сведения? Нет, серьезно, неужели вот всю тысячу лет (или сколько там стоит Хогвартс) директорами принципиально не ставили слизеринцев? |
||
|
Три рубля |
Відправлено: Apr 25 2014, 06:36
|
Offline До Армагеддона не будить Стать: Чудотворець III Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 3923 Користувач №: 81933 Реєстрація: 29-June 13 |
В книгах обращалось на это внимание. Не помню, правда, в какой из книг. В Хогвартсе, я полагаю, не всегда был директор, потому что Ховартс стал школой в полном смысле этого слова не так давно. |
|
Lada.Gornostaj |
Відправлено: Apr 25 2014, 08:59
|
||||
Offline Найстрашніша для системи людина - то людина без статусу Магістр IX Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1072 Користувач №: 86526 Реєстрація: 4-April 14 |
Отут і питання, наскільки він "виступив", а наскільки підкорився магії, що змушувала бути лояльним до Дамблдора, а потім до Снейпа.
Даруйте, а він живим особисто знав Ворлдеморта? =-O Бо портрет все ж трохи обмежений власним життєвим досвідом, здається? А про расизм я згодна, але не вважаю Фінеаса якимось надто визначним у цьому плані. Продукт сімейного виховання, не більш. Он Сиріус, який ніби й геть не расист, зі своїм ельфом поводиться, м'яко кажучи, негарно. Не тому, що від природи злидень, а тому, що іншому поводженню навчитись було ніде. І останнє. Навряд чи Фінеас був непопулярним серед учнів саме за фізичну жорстокість. Для того, щоб стати ненависним, директорові досить було мати упереджений підхід, наприклад: чистокровні завжди кращі й ніколи не винні у жодному конфлікті, тому карають завжди мутнокровних. Ще легше - мати кількох улюбленців, яким прощалось все. Це, буває, болить не менше за фізичне покарання. Три рубля, перший директор-слизеринець з часів заснування школи? Тоді зрозуміло, що будь-який крок такої персони під дуже пильним наглядом, а ще ясно, що будь-які дії можна засудити з певної точки зору. Думаю, якщо у той час партія правозахисників стала більш популярною, протягла кілька законів на захист маглів (серед них, наприклад, той, за яким судили старшого Дамблодра, його ж не за порушення статуту секретності, а саме за жорстокий напад судили?). Тоді директор школи, що за власними переконаннями вчитиме дітей прямо протилежним речам, не буде популярним, навіть якщо уявити собі, що він в усіх інших аспектах діяв справедливо й доброчинно.А я у цьому сумніваюсь. |
||||
|
Три рубля |
Відправлено: Apr 25 2014, 09:14
|
||
Offline До Армагеддона не будить Стать: Чудотворець III Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 3923 Користувач №: 81933 Реєстрація: 29-June 13 |
Я думаю, его судили за убийство, как таковое. |
||
|
Lada.Gornostaj |
Відправлено: Apr 25 2014, 10:29
|
Offline Найстрашніша для системи людина - то людина без статусу Магістр IX Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1072 Користувач №: 86526 Реєстрація: 4-April 14 |
Три рубля, саме за вбивство? Не підкажете, де саме кажуть саме це слово? Аберфорт каже "покарав", Скіттер - "напав". Чи то знов глюки перекладу? А як на мене, це принциповий момент. Чи Ви вважаєте, що це просто логічно, бо інакше б дітей допитали у Візенгамоті? |
|
Три рубля |
Відправлено: Apr 25 2014, 10:33
|
А, у меня глюки. Во всяком случае, наказан он был за жестокость, а то, что применена она была к маглам — лишь отягчающее. |
|
Сторінки: (5) # « Перша ... 3 4 [5] | Нова тема |