Сторінки: (5) # 1 2 [3] 4 5 ( Перейти до першого непрочитаного повідомлення ) | Нова тема |
Мелания Кинешемцева |
Відправлено: Apr 22 2014, 08:32
|
||
Offline Ипохондрия Стать: Сквиб I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 2175 Користувач №: 78410 Реєстрація: 17-January 13 |
Забыла этот факт. Ну что ж, он мог быть умным, проницательным человеком. Это не отменяет, что он был расистом и, судя по непопулярности, крайне жестоким человеком. |
||
|
Korell |
Відправлено: Apr 22 2014, 08:38
|
||
Offline Гуру Сквиб I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 4089 Користувач №: 70204 Реєстрація: 1-March 12 |
Ну, если он был директором с 1885 по 1926 гг. , то Дамб учился при нем. |
||
|
LyNNi |
Відправлено: Apr 22 2014, 08:52
|
||
Offline Хочу того, чего мне не хватает! Стать: Сквиб I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 48 Користувач №: 82344 Реєстрація: 20-July 13 |
Вся семья Блеков училась на Слизарене (кроме Сириуса конечно), об этом упоминается не один раз. Думаю, что некоторая предвзятость все-таки была... |
||
|
Три рубля |
Відправлено: Apr 22 2014, 09:06
|
||
Offline До Армагеддона не будить Стать: Чудотворець III Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 3923 Користувач №: 81933 Реєстрація: 29-June 13 |
А это откуда? |
||
|
Lada.Gornostaj |
Відправлено: Apr 22 2014, 10:07
|
||||
Offline Найстрашніша для системи людина - то людина без статусу Магістр IX Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1072 Користувач №: 86526 Реєстрація: 4-April 14 |
Що ми знаємо? Директор Албуса.Багато у чому з ним не згодний, але не заперечує, що Дамблдор уміє бути вишуканим... Прозоро натякає на недоліки самого Дамблдора під час сварки Гарі з Дамблдором після загибелі Блека. В усякому разі його фраза про те, що молоді "воліють бути незрозумілими" мені чомусь більше не до Гарі, а до Албуса приклалась :). Єдиний, хто всупереч магічному контракту (так, здаєтья?) намагається саботувати розпорядження Дамблдора й виконує його лише після того, як інші директори всовістили порушника. Хоча я схильна бачити не ідейне протистояння, а просто небажання виконувати накази колишнього учня.
Наскільки розумні й емоційні портрети? Він справді це міг? Якщо так, чому інші портрети такі нейтральні?
Щодо расиста - здається, це швидше кліше, успадковане ставлення, а не власне переконання Блека. В цьому домі він не міг вирости іншим. Навіть Сиріус Блек не на 100% вільний від цього. Щодо популярності, непопулярний і поганий, чи нерозумний, чи некомпетентний - далеко не одне й те ж. Причини непопулярності могли не мати жодного відношення до людських якостей Блека. До речі, Дамблдор ніби то був популярний? Двічі за п'ять років усунутий з поста директора через політичні інтриги? А як це не виняток, а нормальна практика? Про лексикон Блека. "Мутнокровка" й т.п. згодна, що можлива поправка на епоху. Як зараз "афроамеріканець" замість "нігер". |
||||
|
Три рубля |
Відправлено: Apr 23 2014, 19:48
|
Offline До Армагеддона не будить Стать: Чудотворець III Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 3923 Користувач №: 81933 Реєстрація: 29-June 13 |
Хех, а ведь Финеас — прапрадед Гарри(-: |
|
Lada.Gornostaj |
Відправлено: Apr 24 2014, 09:52
|
Offline Найстрашніша для системи людина - то людина без статусу Магістр IX Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1072 Користувач №: 86526 Реєстрація: 4-April 14 |
Sir Bediver, маєте талант ткнути носом, щоб інші думали: "І як я не помітив?" :) Але все ж прошу, може знаєте, наскільки вільні портрети у своїх діях? Бо виходить, що маючи серед наймолодшого покоління свого роду Німфадору Тонкс, Драко Мелфоя і Гарі Поттера, Фінеас захищав саме Гарі. Що, у Мелфой-менорі не було його портретів, чи він для цих родичів не авторитетний? Сумніваюсь. Або силу Фінеасового фанатизму щодо чисто- та мутнокровних перебільшували, або дід після смерті порозумнішав? Або ж підкорявся "діючому директору", Снейпу? |
|
Три рубля |
Відправлено: Apr 24 2014, 10:27
|
Я думаю, он и при жизни был весьма умён. И не думаю, что он был уж прям совсем фанатиком. А чем бы он помог Драко? |
|
Lada.Gornostaj |
Відправлено: Apr 24 2014, 15:12
|
Ну, власне корисним він міг би бути лише якби повідомив про перебування голден-тріо не Северуса, а Драко. Реально допомога майже ніяка, просто ще один шанс для малого Мелфоя вислужити у Волдеморта амністію. Але тоді й справді дідові доводиться прирікати праправнука може й на смерть від іншого праправнука, та ще й на додачу долати магію, яка змушує коритись діючому директорові школи. Але було б у Ровлінг бажання розвивати цю лінію, щось би придумала :) |
|
Korell |
Відправлено: Apr 24 2014, 15:32
|
||
Offline Гуру Сквиб I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 4089 Користувач №: 70204 Реєстрація: 1-March 12 |
Lada.Gornostaj,
Совершенно верно. Можно ли осуждать человека за то, что он расист, если он вырос и жил в эпоху, когда расизм не просто поощряется, а считается государственной идеологией? Думаю, нет. Эпоху и общество не выбирают. Выбирают личные качества. А вот по личным качествам Блэк как раз оказался на высоте: ворчал, язвил, но помогал в борьбе с Темными силами безропотно. Да и многое из того, что он говорил Поттеру верно. Например: хватить истерить, что Дамблдор тебе уделяет мало внимания - знаешь, у директора есть дела поважнее. Блэк язвителен по форме, но по сути прав. (Я, понятно, не имею ввиду его расистские заявления, но тут он дитя эпохи). |
||
|
Сторінки: (5) # 1 2 [3] 4 5 | Нова тема |