Сторінки: (12) # « Перша ... 10 11 [12] ( Перейти до першого непрочитаного повідомлення ) | Нова тема |
Юланна |
Дата Jul 31 2023, 11:54
|
|||
Offline Мастер Стать: Архимаг IX Вигляд: -- Група: Модератори та викладачі Повідомлень: 992 Користувач №: 64892 Реєстрація: 29-September 11 |
Ще одна моя реакція на стрес - це роздерті до крові губи і пальці. Головою я розумію, що це нездорова фігня, але зупинити цей процес не можу. Допоки я не позбудусь всіх задерок - не можу думати про щось інше.
|
|||
|
Arlen Lhermitte |
Дата Jul 31 2023, 13:29
|
|||
Offline Если не кусать людей, то отравишься от нереализованного яда Стать: Архімагістр IX Вигляд: Група: Модератори Повідомлень: 14693 Користувач №: 206114 Реєстрація: 27-September 21 |
Юланна, це дуже поганий і небезпечний момент. Аутоагресія. Не маєш змоги направити лють на ворога, то направляєш її на себе. Роздирання - то найменше зло, але щоб воно далі не зайшло, коли психосоматика підключиться. Я б радила звернутися до психолога. Або, може, коли кортить себе дерти, то щось рвати, шмагати, розбивати, лупасити. В мене свого часу навіть спеціальна подушка для скидання люті була. А якщо при цьому уявляти собі ворожі пики, то ще краще допомагає.
|
|||
|
Юланна |
Дата Jul 31 2023, 14:32
|
|||
Offline Мастер Стать: Архимаг IX Вигляд: -- Група: Модератори та викладачі Повідомлень: 992 Користувач №: 64892 Реєстрація: 29-September 11 |
Arlen Lhermitte, дякую, спробую. Психолог поки мені не по кишені, треба самій справлятись. Але ця фігня в мене вже дуже давно, можливо навіть з дитинства. Думаю, мені ще довго прийдеться розгрібати наслідки
|
|||
|
Arlen Lhermitte |
Дата Jul 31 2023, 19:05
|
|||
Offline Если не кусать людей, то отравишься от нереализованного яда Стать: Архімагістр IX Вигляд: Група: Модератори Повідомлень: 14693 Користувач №: 206114 Реєстрація: 27-September 21 |
Юланна, якщо дуже притисне, зараз працюють безкоштовні онлайн-служби з надання першої психологічної допомоги, і там наразі можна зустріти непоганих фахівців. Ще можна спробувати дізнатися, чи немає у місті волонтерских організацій. У нас, я чула, при допомозі Нідерландів відкрили центр психологічної допомоги. Разраховано перш за все на біженців, але, кажуть, допомагають усім, хто звернеться. І це безкоштовно. Самій важко, по собі знаю. А працювати з цим потрібно, бо інакше рано чи пізно почне жерти знутри, зовнішніх роздирань буде недостатньо. Бажаю здолати, ми повинні витримати, назло ворогам. Нам ще країну відбудовувати і жити далі.
|
|||
|
Юланна |
Дата Jul 31 2023, 20:10
|
|||
Arlen Lhermitte, о, це цікаво. Пошукаю, дякую. В мене десь в телеграмі був бот, який підбирав психолога по твоєму стану чи щось таке. Реально треба спробувати, бо іноді не вивожу. Дякую за побажання)
|
|||
|
Arlen Lhermitte |
Дата Jan 1 2024, 15:07
|
|||
Затяжной стресс приводит к истощению, особенно затянувшийся почти на два года. Сейчас чувствую "маятник" - периоды резкого раздражения сменяются затяжной апатией, и это не самый хороший признак. Такие процессы вызывают изменения на физиологическом уровне,и справиться с ними потом будет довольно непросто. Нет, можно, конечно, уже сейчас и даже - пока ещё, - безмедикаментозными методами, главное не махать на себя рукой, мол "не на часі" и "на нуле ещё хуже". Так что одна из задач этого года - самопомощь и саморегуляция.
|
|||
|
Сторінки: (12) # « Перша ... 10 11 [12] | Нова тема |