Сторінки: (24) % « Перша ... 8 9 [10] 11 12 ... Остання » ( Перейти до першого непрочитаного повідомлення ) | Нова тема |
Мелания Кинешемцева |
Відправлено: Jul 19 2014, 11:11
|
||
Offline Ипохондрия Стать: Сквиб I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 2175 Користувач №: 78410 Реєстрація: 17-January 13 |
В чем-то правда: за счет ответов она самоутверждается. Не вижу в этом ничего плохого. |
||
|
Lada.Gornostaj |
Відправлено: Jul 19 2014, 11:15
|
||||||||||
Offline Найстрашніша для системи людина - то людина без статусу Магістр IX Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1072 Користувач №: 86526 Реєстрація: 4-April 14 |
І що там? Адаптація чужих відкриттів до власних потреб, якщо не помиляюсь. Починаючи з левітації, яку опанувала Лілі Еванс іще до школи :). Якщо принципово, розберу докладніше. Власне, єдине незаперечне нововведення - 7 горокрасів замість одного, але сам горокрас винайшла інша людина.
Щодо "способів", були суперечки за авторство, тобто знову ж неунікально. З того, що безперечно його - Патронус як вісник (Ровлінг сказала, мушу вірити). Та чи тягне це на якийсь глобальний переворот у магії? Я до чого веду. Ми намагаємось скласти докупи великого вченого й великого за своїм впливом чарівника. І це, як на мене, не дуже коректно. Того ж Северуса Снейпа згадають у передостанню чергу як великого алхіміка :), а до того згадають, що він був великим воїном (хоч і не відомо, чи так це було :)) і легілементом (що, мабуть, правда). Додано через хвилину
А "для життя", так би мовити - ні? Чи те, що вона не навчилась по-чаклунськи куховарити, як то робила молі Візлі, робить її у Ваших очах лише зубрилкою? =lol2= Додано через 2 хвилин
Нам намагаються втерти, що вона хоче його "завоювати" :). Жарт. Майже. Додано через 4 хвилин
Переважно перед Снейпом, а ще - перед Амбридж, мазохістка така =lolbuagaga= . Якби правдою було лише сказане, вона б якось більш мирно себе з цими персонажами тримала. |
||||||||||
|
Мелания Кинешемцева |
Відправлено: Jul 19 2014, 11:41
|
Offline Ипохондрия Стать: Сквиб I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 2175 Користувач №: 78410 Реєстрація: 17-January 13 |
ну, перед субъектами вроде Снейпа или Амбридж - чисто по инерции))). Да и потом, наверное, есть какое-то удовольствие в том, чтобы учить предмет на отлично, какие бы тебе препятствия не чинил преподаватель. Хотя я бы лично у таких минимум прогуливала. |
|
Lada.Gornostaj |
Відправлено: Jul 19 2014, 12:14
|
||
Offline Найстрашніша для системи людина - то людина без статусу Магістр IX Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1072 Користувач №: 86526 Реєстрація: 4-April 14 |
Знаю, є й таке збоченецьке задоволення. Хоча, може бути й інша точка зору. Освітня автономія, так би мовити. І незалежність від упереджених та некомпетентних. Знаю, тут більше гонору й навіть політики, ніж любові до науки, але в 14-15 цю грань бачать не всі. І на практиці. Якщо до шановної професорки Макгонегел можна правильно підійти й напроситись на консультації, то з шановним професором Снейпом у неї й думка така б не проскочила. У мене сестра двоюрідна зараз закопалась в історію української літератури. Чому? Бо вважає, що її викладають жахливо, підручників нормальних - немає, досліджень - теж толкових мало, коротше, якщо вона сама не врятує цю галузь науки, то всьо, капець, і наші діти й онуки нічого не знатимуть! :). |
||
|
Truly_Slytherin |
Відправлено: Jul 19 2014, 12:31
|
Offline Мастер Стать: Сквиб I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 888 Користувач №: 84939 Реєстрація: 18-December 13 |
Что интересно, почему-то часто обсуждение переходит на тему личных качеств ГГ. Но тема-то задана касающаяся одного аспекта, стороны личности. Поворачиваем личность этой гранью и смотрим на нее. Это можно и нужно изучать по отдельности, во избежание путаницы. Странно - "она не креативная" - "зато добрая" - это нелогично. Обсуждение кулинарных привычек Эйнштейна не отнимает у него факт наличия гениальности, и наоборот. Собственно, талантлива ли? Нет. Каков ее метод? Память и логика, причем, пользуясь терминами К.Г.Юнга, экстравертированая, объективная логика. То есть куда более консервативная, упрямая, однозначная. Обратите внимание, насколько кощунственно для нее звучит сама мысль о том, чтобы затронуть священное - правила, авторитеты. Она не понимает, что однозначных и непререкаемых ответов нет, что талант - это умение видоизменять формальные рамки, это, как говорил тот же Эйнштейн, во многом воображение. Вот именно искры научного воображения, отличающего настоящего исследователя-первопроходца, как Дамблдор, Риддл, Снейп, у нее нет. Для нее новизна, вольное обращение с устоявшимся мнением - это кощунство и заведомо ложное измышление. Поэтому, она явно не исследователь, как приведенные выше, она скорее управленец, работающий с навеки и однозначно данной инструкцией. Да, она выполнит ее до запятой, |
|
Кровавая графиня |
Відправлено: Jul 19 2014, 12:47
|
Offline "Господи, я хочу грешить!" (с) Стать: Анімаг II Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 4953 Користувач №: 87366 Реєстрація: 7-June 14 |
Правила созданы для того,чтобы их нарушать. Точка зрения на это выражение у Герми однозначная. Она с ним не согласна. По-моему Гермиона-просто фанатичка,когда дело касается этих самых правил. |
|
Lada.Gornostaj |
Відправлено: Jul 19 2014, 13:28
|
||||||||||
Truly_Slytherin, жодного аргументу, лише навішування ярликів та перекручення фактів.
???? Приклади талановвитих.
І хто з талановитих його відкидав?
Ми читали різні книги? Для Грейнджер не важко виконувати більшість правил, тоді, як бунт більшості школярів проти правил - саме через їх непосильність.
Прошу зразки наукової уяви Ріддля й Дамблдора. Снейп, як ми знаємо, був винахідником і, як можемо судити зі способу його розваг...заучкою. Не те, щоб хлопчачим аналогом Грейнджер, але й різниця між ними не надто принципова. До речі, я певна, Снейп так полюбляв її діставати саме тому, що бачив у ній певним чином карикатуру на себе, такого ж начитаного й трохи зарозумілого. До того ж ми бачимо те, що Грейнджер виконує завдання з алхімії строго за підручником, але з тої ж трансфігурації тай з заклинань її успіхи куди більші, а "проблеми" - не зрозумілі пересічному школяреві. Що означає більш глибоке знання предмета. Щодо креативу, не певна, що чарівні галеони, закляття, що обсипало "зрадницю", безліч примочок, якими користувались хлопці та й вона сама під час пошуків горокрасів - всі чужі. Я не бачу якісної різниці між Грейнджер, котра з двох чужих заклять (одне перетворює сходи на пандус, інше створює стіну на дорозі гепає смертежера, що тим пандусом скотився) і Томом Рідлем, котрий бере чуже закляття створення горокраса й просто збільшує кількість частин, на які рветься душа. Де креатив? Де критична різниця?
І саме тому прикриває хлопців чи бодай бере участь у більшості їх авантюр, протистоїть законному представнику Міністерства, Долорес Амбридж. Просто вона навчилась не порушувати правила просто так, а в разі потреби їх ігнорувати. |
||||||||||
|
Кровавая графиня |
Відправлено: Jul 19 2014, 16:32
|
Offline "Господи, я хочу грешить!" (с) Стать: Анімаг II Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 4953 Користувач №: 87366 Реєстрація: 7-June 14 |
Lada. Gornostai,в принципе вы правы. Только бесит ее постоянное «Гарри,это недоспустимо! Ты не можешь так поступить! Это нарушение всех правил!» |
|
Мелания Кинешемцева |
Відправлено: Jul 19 2014, 17:22
|
||
Смотря что понимать под качественной разницей. По крайней мере, эта девочка на порядок трудолюбивее однокурсников и серьезнее их. (Кину камень в огород Снейпа: это мог и и оценить, не талантом единым, знаете ли). Исполнители необходимы точно так же, как изобретатели. Качественные исполнители. Правильные люди. Так что не стоит с таким презрением говорить о трудягах, которые берут не силой озарения, а заработанным на почве учебы сколиозом. |
||
|
Truly_Slytherin |
Відправлено: Jul 19 2014, 17:58
|
||||||||
Offline Мастер Стать: Сквиб I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 888 Користувач №: 84939 Реєстрація: 18-December 13 |
Lada Gornostaj,
речь идет строго об учебе. Мысль об изменении правил рецептуры зелья для нее - кощунство. И топик об учебе, это я и в начале своего поста обозначил. Тот же Снейп относился к рецептам свободно - он видел не инструкцию, а принцип, по которому все устроено, и потому экспериментировал. Сыворотку правды изобрел. Дамблдор - те же 12 способов использования драконьей крови. Риддл - про него не раз говорилось, что он изобрел множество темных заклинаний и раздвинул ТИ куда дальше, чем они были до него. Да и зелье, которое Дамб пил в пещере - его изобретение. Это и есть то самое качественное различие. Эти трое - понимают суть магии, интуитивно чувствуют, как можно менять, экспериментировать. Для Гермионы - это абсолютное, железное и несдвигаемое правило. Можно только учить как есть в учебнике, и не мыслить за рамки. Вроде бы, мысль очень простая. Еще раз, то, что она нарушала правила ради друзей - ну, пжта, читайте посты полностью, прежде чем на них гневно обрушиваться. Речь об учебе, и это было недвусмысленно указано в начале моего поста. Мелания Кинешемцева,
Что понимать - я как раз и написал. Подход.
Это возражение? Вообще-то, именно эта фраза есть и в моем посте). Читайте полностью :) .
Где оно? |
||||||||
|
Сторінки: (24) % « Перша ... 8 9 [10] 11 12 ... Остання » | Нова тема |