Сторінки: (2) # [1] 2 ( Перейти до першого непрочитаного повідомлення ) | Нова тема |
NoraLi |
Відправлено: Feb 26 2012, 20:50
|
Offline Преподаватель истории магии, Университет Гриффиндор, год 3000 от Стать: Магістр VI Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 3131 Користувач №: 8929 Реєстрація: 29-October 05 |
Пропоную згадати усі українські, слов'янські, єропейські й радянські свята, котрі ми святкуємо. І, можливо, висловити своє ставлення до них. Навіяно неоднозначною реакцією на "свято всіх чоловіків" - 23 лютого, котре для старшого покоління таки день радянської армії. (У родині мого батька з цим святом вітали спочатку мою прабабусю, бо саме її доля занесла під Сталінград у 42-му, а вже потім - прадіда). І, можливо, таке ж неоднозначне свято вийде й 8 березня. В усякому разі двоє з мого найближчого оточення завжди ображаються за привітання з "клароцеткінською річницею" Не можу не згадати про запозичений день св. Валентина й хронічні суперечки навколо нього. Хоч, про мене, ще один день, присвячений коханній людині таки не буде зайвим. А які ваші пріоритети? |
|
Стасечка |
Відправлено: Feb 27 2012, 00:28
|
Offline рыжко-дурко Стать: Чародій XII Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 918 Користувач №: 60952 Реєстрація: 19-July 11 |
А я от вважаю, что День Святого Валентина - це чудове свято. Щоправда, коли в тебе є твоя половинка. Проте, раніше подібного свята не було і що так Україна його облюбовала - це не дивно. Людям завжди хотілося якомога більше отримувати солодких приємностей у свій бік. Щодо суто українських свят, то я була вражена, коли дізналась, яка величезна різниця між святкуваням Різдва у нашій державі і у сусідній Росії. В Україні Різдво лелеють з давніх давен - намагаються зберегти трепетно традиції святкування і передають знання із покоління в покоління. Те ж саме можу сказати й про Свято Івана Купала - воно, мабудь, взагалі може називатися "суто українским". Виходячи із спілкування з росіянами взагалі можу зробити висновок, що ми більш шануємо свята. Можливо тому, что слова "свято" і "святе" дуже схожі? |
|
Усмішка |
Відправлено: Feb 28 2012, 17:36
|
Offline Вот - я, весь боль и ушиб. Стать: Магістр IX Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 3228 Користувач №: 37735 Реєстрація: 3-March 08 |
Я знаю, що 26 листопада ніхто не радіє цій події, і її явно не можна віднести до свята. Але я завжди про неї пам-ятаю. І ставлю свічку. І це суто українське, так? |
|
краковяк |
Відправлено: Mar 3 2012, 13:32
|
Offline Опытный пользователь Сквиб I Вигляд: -- Група: Забанені Повідомлень: 71 Користувач №: 70212 Реєстрація: 2-March 12 |
Свято Щедрого вечора загубили) |
|
NoraLi |
Відправлено: Mar 9 2012, 19:05
|
||||
Offline Преподаватель истории магии, Университет Гриффиндор, год 3000 от Стать: Магістр VI Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 3131 Користувач №: 8929 Реєстрація: 29-October 05 |
Так, звичайно. Треба ще зірати опитування пам'ятних дат...
=dontknow= Таки так. І ще Гелловін :hystericss: . Дайте третє - буду виправляти таблицю |
||||
|
краковяк |
Відправлено: Mar 10 2012, 05:54
|
||
Offline Опытный пользователь Сквиб I Вигляд: -- Група: Забанені Повідомлень: 71 Користувач №: 70212 Реєстрація: 2-March 12 |
Добре) Третє - свято Маковія, а ще День соборностi України |
||
|
jerssey |
Відправлено: Mar 11 2012, 20:30
|
Offline Эксперт Стать: Магістр IX Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 404 Користувач №: 62788 Реєстрація: 14-August 11 |
А я от кожного року з нетерпінням чекаю свята Миколая. Приємні спогади ще з дитинства. А ось чомусь це свято Ви забули включити до таблиці. |
|
Myo |
Відправлено: Mar 28 2012, 13:58
|
Offline It's mice to be loved Стать: Чародій VIII Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 5831 Користувач №: 14433 Реєстрація: 20-March 06 |
Святкуємо Новий Рік, Хеллоуин, а також "смачні" православні свята. Тобто в бога ми не віримо, але пасочки смачні дуже) а ще з дитинства дуже люблю Маковія - ммм, смачніссімо. |
|
Myo |
Відправлено: Apr 1 2012, 21:18
|
||
Offline It's mice to be loved Стать: Чародій VIII Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 5831 Користувач №: 14433 Реєстрація: 20-March 06 |
не надто різноманітні: паску, на масляну млинці, калачі. У батьків вдома також кутю завжди готували дуже смачну, але в чоловіка такого не роблять. |
||
|
Арфей |
Відправлено: Mar 31 2014, 21:40
|
Offline 71 час Стать: Великий магістр IV Вигляд: Група: Супермодератор Повідомлень: 30280 Користувач №: 33265 Реєстрація: 21-October 07 |
Ну, чимало свят зі списку я справді святкую. Але багато навіть не розумію як святкувати :D Як святкувати, наприклад, День Конституції?) Або день солідарності трудящих?) Деякі свята я просто знаю, що вони є, просто радію вихідному або вітаю тих, для кого це свято справді важливе.) |
|
Сторінки: (2) # [1] 2 | Нова тема |