Сторінки: (3) # 1 [2] 3 ( Перейти до першого непрочитаного повідомлення ) | Нова тема |
Керенский_mult |
Відправлено: Feb 24 2012, 22:14
|
||
Offline Новичок Чарівник початківець X Вигляд: -- Група: Мульт Повідомлень: 5 Користувач №: 36644 Реєстрація: 26-January 08 |
Дело не в самой ситуации, а в психологическом отношении к тем, кто эту ситуацию создает. Вы процитировали: "Наша помилка у тому, що ми поводимось так, ніби наші опопненти нормальні люди й з ними можна домовитись" Я думаю, что самый правильный подход, это для начала понять, с кем мы имеем дело, а не заниматься обсуждением методов воздействия. Мы снова впадаем в ошибку, не рассматривая саму природу явления, но пытаясь на него воздействовать. С чем мы имеем дело, вот насущный вопрос. |
||
|
NoraLi |
Відправлено: Feb 26 2012, 10:24
|
||
Offline Преподаватель истории магии, Университет Гриффиндор, год 3000 от Стать: Магістр VI Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 3131 Користувач №: 8929 Реєстрація: 29-October 05 |
Керенский, Вашу точку зору зрозуміла. Та більшість із нас поки що за означенням вважає інших людських істот нормальними й спочатку намагається домовитися. Й то слава Богу. Питання в тім, до якої межі кожен з нас може розтягти своє уявлення про нормальність. Албус, щодо НЛП порада цінна, та коли законослухняні громадяни намагаються законно відстоювати свої права, а їх або ігнорують, або ж виставляють правопорушниками, а то й злочинцями - питання вже в тому, ЧИЙ мозок правити. Лоренс Синианская, Морошка, не бажаю нікого з вас образити, але якщо ситуація куди скандальніша, ніж самодур-начальник? Роботу у найкритичнішому випадку можна поміняти. З місцем проживання складніше. Та й якого біса? Схематично так: живуть у певнім місці люди, працюють, щиро намагаються нікого не зачіпати й нічого не просити. З гадючника, в котрому оселилися, потихеньку вибудовується щось пристойне. А потім влазить, даруйте, чмо й розказує, що ми будемо жити, як воно захоче й, фактично, робити те, що воно звелить... При чому, теоретично, для людей сторонніх це можна подати під соусом прогресу і "покращення життя". Аби ж іще людина розуміла, що коїть! Закон? Міліція? "Знаешь, я бы сам с удовольствием надавал ему по тыкве, но там огромные связи, так что в лучшем случае меня попрут из органов, в худшем - посадят" Преса? Намагаємось...
Біда у тому, що - в нашому випадку - зміни будуть незворотні.Або майже. Це як на місці парку зробити автозаправку й чекати, доки вона прогорить. можна й дочекатись. А от повернути територію до попереднього стану =no_wings= |
||
|
Морошка |
Відправлено: Feb 26 2012, 10:42
|
Offline пессимистичный оптимист Стать: Великий чародій IV Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1568 Користувач №: 37834 Реєстрація: 8-March 08 |
NoraLi, возможно я не все поняла, но есть правило самодура может угомонить другой самодур. Помнится был небольшой фильм Райкина, когда он помог своей учительнице. Та жила с отвратительными соседями. Райкин сыграл человека, который меняется жилплощадью с учительницей. Вел себя так, что соседи умоляли остаться учительницу в этой квартире. Хам и сволочь как правило хорошо понимает не закон и не разумные доводы, а кулак у носа. Я однажды была загнана в угол, тогда не знаю, что произошло, я схватила пьяного и разозленного человека, порвав рубаху, кинула на диван, там прижала и сказала, если еще вякнет, я его убью. Видимо была убедительна. Конечно это очень сложно, но только так можно остановить подобное. А вот страх перед ним только ухудшает ситуацию. |
|
Керенский_mult |
Відправлено: Feb 26 2012, 11:42
|
||
Offline Новичок Чарівник початківець X Вигляд: -- Група: Мульт Повідомлень: 5 Користувач №: 36644 Реєстрація: 26-January 08 |
Ну, если возникает недоговорная ситуация, то она сама по себе говорит о ненормальности по крайней мере одной из сторон. ) |
||
|
краковяк |
Відправлено: Mar 4 2012, 17:10
|
||
Offline Опытный пользователь Сквиб I Вигляд: -- Група: Забанені Повідомлень: 71 Користувач №: 70212 Реєстрація: 2-March 12 |
Саме iнтелектуалні засоби протистояння грубiй силі? Їx не iснує. Бо коли ворожнеча вже стоїть біля хати спінити ії можливо тількi кулаками, або пiдставити шияку |
||
|
Барбацуца_мульт |
Відправлено: Jul 18 2012, 03:15
|
||
Offline NOTRE JOUR VIENDRA Великий чарівник XII Вигляд: -- Група: Мульт Повідомлень: 3806 Користувач №: 53700 Реєстрація: 12-May 10 |
А действительно, как противостоять неведомой грубой силе? Договариваться, давать отпор? Как? Нора Ли привела конкретный пример:
Как в таких случаях поступать? |
||
|
Албус |
Відправлено: Jul 18 2012, 07:02
|
||
Offline Всеведающий Стать: Чарівник початківець VI Вигляд: -- Група: Забанені Повідомлень: 8178 Користувач №: 6220 Реєстрація: 29-July 05 |
"В таких случаях надо брать дробовики."(с) Гоблин. Если у вас на пороге стоят враги с оружием, то в 97% случаев никакие увещевания не помогут и надо отбиваться. Этот простой и понятный тезис очень наглядно иллюстрирует история в Сагре. |
||
|
землемер К |
Відправлено: Nov 10 2015, 19:54
|
Offline Опытный пользователь Сквиб I Вигляд: -- Група: Мульт Повідомлень: 72 Користувач №: 90448 Реєстрація: 4-March 15 |
Существуют ли интеллектуальные способы противостояния грубой силе? |
|
Албус |
Відправлено: Nov 10 2015, 20:07
|
Offline Всеведающий Стать: Чарівник початківець VI Вигляд: -- Група: Забанені Повідомлень: 8178 Користувач №: 6220 Реєстрація: 29-July 05 |
землемер К, Если речь о прямом противостоянии, то практически нет. |
|
землемер К |
Відправлено: Nov 10 2015, 20:11
|
Offline Опытный пользователь Сквиб I Вигляд: -- Група: Мульт Повідомлень: 72 Користувач №: 90448 Реєстрація: 4-March 15 |
Албус, а что подразумевается под непрямым? |
|
Сторінки: (3) # 1 [2] 3 | Нова тема |