Сторінки: (10) # « Перша ... 8 9 [10] ( Перейти до першого непрочитаного повідомлення ) | Нова тема |
малышка Энслин |
Відправлено: Oct 23 2013, 09:14
|
||||
Offline Гуру Стать: Великий маг XII Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 3920 Користувач №: 22171 Реєстрація: 23-October 06 |
Ти нас викрив. Завтра СБУ буде у тебе. =head_hurts=
Може краще вчить мови, поки є час та натхнення? Потім це навчання стане платним і на нього ніколи не буде часу. |
||||
|
Арфей |
Відправлено: Mar 31 2014, 22:17
|
Offline 71 час Стать: Великий магістр IV Вигляд: Група: Супермодератор Повідомлень: 30282 Користувач №: 33265 Реєстрація: 21-October 07 |
Була така ситуація... з дитинства спілкуюсь російською мовою, при бажанні співрозмовника переходячи на українську без складностей. Так як в Києві я розмовляю постійно російською, то і коли приїжав до бабусі в село, раніше також спілкувався з нею російською, як і з друзями. Проте усі там, абсолютно спілкуються не те що суржиком, але достатньо брудною українською мовою. І от я був серед них "білою вороною", яка розмовляла російською. Було пару непорозумінь із-за цього і ось я вирішив спілкуватися з ними українською. Але...вийшло не краще) так як у школі нас вчили українській мові чистій, то, перейшовши на неї, я все одно залишився "білою вороною", бо занадто гарна вимова у мене виходила. А хлопці казали щось типу "та кажи нормально, ми ж у селі". Ну ось вирішив повернутися до російської, все одно всі мене знають там із-за цього) Українською спілкуюсь тепер лише з родичами там, ну і з тими, хто спілкується більш-менш чистою українською. |
|
Lada.Gornostaj |
Відправлено: May 15 2014, 06:25
|
Offline Найстрашніша для системи людина - то людина без статусу Магістр IX Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1072 Користувач №: 86526 Реєстрація: 4-April 14 |
Як не дивно, вважаю, що суржик це один із шляхів самозбереження мови на окупованій території, де штучно насаджується чужа культура. Свого часу під владою Австрії, Польщі українська мова набралась чужоземних запозичень, як Юлька кредитів :). Кумедно слухати старих канадців.("Наші чілдренята довго паркували" :D ) Та й українізми теж потихеньку просочуються, й найсильніше в російськомовне середовище, від наших "русскоговорящих" український акцент ну дуже вже помітний, в усякому разі так мені кажуть приятелі з Росії. Звичайно, якщо людина збирається писати чи виступати для всіх українців, чиста мова необхідна. Сама стараюсь в Україні говорити й писати чистою українською, та звичайно ж, не завжди виходить. :( Оточення тисне. |
|
Флорианна |
Відправлено: Mar 1 2016, 20:33
|
Offline dreams come true Стать: Великий чарівник X Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 4661 Користувач №: 38776 Реєстрація: 17-April 08 |
Мала нагоду спілкуватися з дівчиною із Полтави. Ох, на якому суржику вони говорять! Спочатку я думала, що вона просто намагається перейти на російську мову, і тому говорить так. А виявилось, що це регіональній суржик - чиста російська з домішкою українських ламаних слів. Дуже кумедно, якщо чесно. |
|
Вервольф |
Відправлено: Apr 16 2020, 22:07
|
Offline Мудрец Стать: Арканіст XII Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1293 Користувач №: 44752 Реєстрація: 21-December 08 |
Суржик сильно ріже мій слух. Коли ж чую чисту українську мову, в Донецькій області це не часте явище, то мимоволі зупиняюся, щоб послухати. |
|
Ваша демонічність |
Відправлено: Apr 17 2020, 21:39
|
Offline Останній ворог викритий - смерть! Стать: Чародій VI Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1489 Користувач №: 33283 Реєстрація: 22-October 07 |
Флорианна, давай поспілкуємось?) |
|
KAJIb9IH |
Відправлено: Apr 19 2020, 08:29
|
||
Offline *** Стать: Архимаг VI Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 4076 Користувач №: 27940 Реєстрація: 11-April 07 |
Я хоть живу на Західній Україні так тут також є свій суржик За Закарпаття так взагалі мовчу)сам мало розумію що вони говорять) |
||
|
Сторінки: (10) # « Перша ... 8 9 [10] | Нова тема |