Модератори: Юланна.

Сторінки: (10)  # « Перша ... 8 9 [10]  ( Перейти до першого непрочитаного повідомлення ) Нова тема

Суржик

малышка Энслин
Відправлено: Oct 23 2013, 09:14

Гуру
Стать:
Великий маг XII
Вигляд: --
Група: Користувачі
Користувач №: 22171

Цитата (Бардачник @ Oct 22 2013, 22:35)
енслінщина, а Азіров - твій послідовник!!

Ти нас викрив. Завтра СБУ буде у тебе. =head_hurts=

Цитата (Баба Цуца @ Oct 22 2013, 22:45)
Так само й робимо. Мабуть потрібно буде ще й зменшити перегляд передач та мультфільмів англійською та українськими мовами

Може краще вчить мови, поки є час та натхнення? Потім це навчання стане платним і на нього ніколи не буде часу.
^
Арфей
Відправлено: Mar 31 2014, 22:17

71 час
Стать:
Великий магістр IV
Вигляд: Animagus Ice Phoenix
Група: Супермодератор
Користувач №: 33265

Була така ситуація...
з дитинства спілкуюсь російською мовою, при бажанні співрозмовника переходячи на українську без складностей.
Так як в Києві я розмовляю постійно російською, то і коли приїжав до бабусі в село, раніше також спілкувався з нею російською, як і з друзями. Проте усі там, абсолютно спілкуються не те що суржиком, але достатньо брудною українською мовою. І от я був серед них "білою вороною", яка розмовляла російською. Було пару непорозумінь із-за цього і ось я вирішив спілкуватися з ними українською. Але...вийшло не краще) так як у школі нас вчили українській мові чистій, то, перейшовши на неї, я все одно залишився "білою вороною", бо занадто гарна вимова у мене виходила. А хлопці казали щось типу "та кажи нормально, ми ж у селі".
Ну ось вирішив повернутися до російської, все одно всі мене знають там із-за цього)
Українською спілкуюсь тепер лише з родичами там, ну і з тими, хто спілкується більш-менш чистою українською.
^
Lada.Gornostaj
Відправлено: May 15 2014, 06:25

Найстрашніша для системи людина - то людина без статусу
Магістр IX
Користувач №: 86526

Як не дивно, вважаю, що суржик це один із шляхів самозбереження мови на окупованій території, де штучно насаджується чужа культура. Свого часу під владою Австрії, Польщі українська мова набралась чужоземних запозичень, як Юлька кредитів :). Кумедно слухати старих канадців.("Наші чілдренята довго паркували" :D )
Та й українізми теж потихеньку просочуються, й найсильніше в російськомовне середовище, від наших "русскоговорящих" український акцент ну дуже вже помітний, в усякому разі так мені кажуть приятелі з Росії.
Звичайно, якщо людина збирається писати чи виступати для всіх українців, чиста мова необхідна.
Сама стараюсь в Україні говорити й писати чистою українською, та звичайно ж, не завжди виходить. :( Оточення тисне.
^
Флорианна
Відправлено: Mar 1 2016, 20:33

dreams come true
Стать:
Великий чарівник X
Користувач №: 38776

Мала нагоду спілкуватися з дівчиною із Полтави. Ох, на якому суржику вони говорять! Спочатку я думала, що вона просто намагається перейти на російську мову, і тому говорить так. А виявилось, що це регіональній суржик - чиста російська з домішкою українських ламаних слів. Дуже кумедно, якщо чесно.
^
Вервольф
Відправлено: Apr 16 2020, 22:07

Мудрец
Стать:
Арканіст XII
Користувач №: 44752

Суржик сильно ріже мій слух. Коли ж чую чисту українську мову, в Донецькій області це не часте явище, то мимоволі зупиняюся, щоб послухати.
^
Ваша демонічність
Відправлено: Apr 17 2020, 21:39

Останній ворог викритий - смерть!
Стать:
Чародій VI
Користувач №: 33283

Флорианна, давай поспілкуємось?)
^
KAJIb9IH
Відправлено: Apr 19 2020, 08:29

Стать:
Архимаг VI
Вигляд: Animagus Thunderbird
Користувач №: 27940

Цитата (Вервольф @ Apr 16 2020, 22:07)
Суржик сильно ріже мій слух. Коли ж чую чисту українську мову, в Донецькій області це не часте явище, то мимоволі зупиняюся, щоб послухати.

Я хоть живу на Західній Україні так тут також є свій суржик
За Закарпаття так взагалі мовчу)сам мало розумію що вони говорять)
^
0 Користувачів переглядають дану тему ( Гостей і Прихованих Користувачів)
Користувачів:

Сторінки: (10)  # « Перша ... 8 9 [10]  Нова тема

[ Script Execution time: 0.0590 ]   [ 21 queries used ]   [ GZIP ввімкнено ]   [ Time: 05:21:47, 22 Dec 2024 ]

Рейтинг Ролевых Ресурсов - RPG TOP