Сторінки: (10) # « Перша ... 2 3 [4] 5 6 ... Остання » ( Перейти до першого непрочитаного повідомлення ) | Нова тема |
freefly |
Відправлено: Feb 25 2011, 20:43
|
Offline Гуру Стать: Великий чародій II Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 3183 Користувач №: 27432 Реєстрація: 8-March 07 |
Що поробиш, я знаходжусь в Одесі. У цьому місті більшість населення розмовляє саме російською мовою. А от студенти з навколишніх СМТ (в кращому випадку), які намагаються не відрізнятись від інших, самі вже не можуть дати визначення специфіці своєї мові. З такими студентами інколи доводиться говорити їх мовою. Перевчити? Намагались, але - безрезультатно. 3 роки вже пройшло, а вони все своє клекочуть... Оскільки я не потребую регулярного спілкування з ними, то не вважаю себе в цьому плані безнадійною. |
Фея кленового сиропа |
Відправлено: Feb 26 2011, 04:36
|
Offline Мастер флуда Стать: Верховний чародій X Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 31823 Користувач №: 30627 Реєстрація: 23-July 07 |
freefly, але на якій мові тобі простіше/більше подобається розмовляти? І суржик не ріже слух? |
|
Supreme |
Відправлено: Mar 22 2011, 16:51
|
Offline Всеведающий Стать: Великий маг VII Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 7700 Користувач №: 41096 Реєстрація: 19-July 08 |
Я дуже негативно ставлюся до "суржику". Людина, яка не може привести до ладу свою мову, не має поваги до себе у першу чергу. Я спілкуюся або лише російською або лише українською, не змішуючи слова. |
|
Levonochek |
Відправлено: Mar 28 2011, 12:52
|
Offline Кохаюю* Стать: Чаклун V Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 122 Користувач №: 55202 Реєстрація: 23-August 10 |
Можливо..Особисто я стараюсь говорити на нормальній українській мові але отчення навколо мене говорить в основному на суржику...ти слухаєш це і сам мимоволі починаєш так розмовляти..ця проблема скрізь... от якби робити якісь дні коли треба було говорити чисто на нашій мові... було б круто..(вибачте за сленг) треба рятувати нашу мову..вже навіть уркаїнське телебачення перейшло на російську..теле шоу на російському ведуть так само як і концерти |
|
Леди Очаровашка |
Відправлено: May 16 2011, 16:29
|
Offline Але я не та... Стать: Чародій V Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 2270 Користувач №: 23310 Реєстрація: 20-November 06 |
А я от не знаю куди написати. Нової теми не хочеться створювати - бо це занадто - тема заради одного маленького питаннячка. а "Суржик".. напевно... Отож, як відомо, роль наголосу в мові - значна. Адже не так наголосиш слово - і вже "перекрутив" слово, можливо, навіть, змінив його значення. Я не питатимусь про наголос у слові "разом" чи "випадок", - хоча, можливо, й варто було б. Та то, якби я намагалась оцінити людину. А зараз у мене інша мета - прояснити для себе ситуацію. Думаю, багато хто знає письменника і громадського діяча Бориса Дмитровича Грінченка. Ну ,може не особисто, але чув про нього. Це прізвище є дуже суперечливим саме в плані наголошення. Різні джерела, різні люди, кожній з яких, здавалося б, можна вірити... та різні варіанти. Власне, є дві позиції щодо наголошення цього слова: ГрІнченко та ГрінчЕнко. Як ви гадаєте ,який правильний варіант наголошення цього прізвища? Бажано, посилаючись на певні джерела, правила ,тощо. |
|
Фея кленового сиропа |
Відправлено: May 16 2011, 16:42
|
||
Offline Мастер флуда Стать: Верховний чародій X Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 31823 Користувач №: 30627 Реєстрація: 23-July 07 |
Я завжди так промовляю, а інший варіант навіть не чула. :crazy: |
||
|
Леди Очаровашка |
Відправлено: May 16 2011, 17:21
|
Offline Але я не та... Стать: Чародій V Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 2270 Користувач №: 23310 Реєстрація: 20-November 06 |
Пэйджик, повір людині, що вчиться в інституті імені БД Грінченка - зустрічаються обидва варіанти, при чому як з вуст студентів, так і викладачів, і дуже важко підрахувати який частіше. |
|
la melancolie |
Відправлено: May 16 2011, 17:22
|
||
Offline present & perfect Чудотворець I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 3597 Користувач №: 36622 Реєстрація: 25-January 08 |
У нашій школі всі кажуть ГрІнченко. Думаю, в університеті учителів учили саме так вимовляти. |
||
|
Зелье оборотное |
Відправлено: Apr 27 2012, 20:36
|
Offline Оборотное зелье Стать: Великий чарівник I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 107 Користувач №: 55370 Реєстрація: 7-September 10 |
Дуже часто для того, що б точніше і доступніше виразити свою думку для більшості, використовують суржик. Суржик у повсякденному житті використовують абсолютно усі, навіщо лукавити? І я абсолютно не заморочуюсь з цього приводу. Суржик - таке явище, яке існувало, існує і існуватиме, незалежно від того, що про це думають люди. |
|
Зелье оборотное |
Відправлено: Apr 28 2012, 08:58
|
||
Offline Оборотное зелье Стать: Великий чарівник I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 107 Користувач №: 55370 Реєстрація: 7-September 10 |
О, особливо якщо взяти до уваги мову Азарова, між іншим, другої по важливості державної особи після Президента України. Це взагалі шедевр. Про мову президента особлива тема. Суржик - неминуче зло при такому розкладі. До речi, цитую |
||
|
Сторінки: (10) # « Перша ... 2 3 [4] 5 6 ... Остання » | Нова тема |