Сторінки: (10) # 1 2 [3] 4 5 ... Остання » ( Перейти до першого непрочитаного повідомлення ) | Нова тема |
NoraLi |
Відправлено: Nov 15 2010, 04:27
|
||||||
Offline Преподаватель истории магии, Университет Гриффиндор, год 3000 от Стать: Магістр VI Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 3131 Користувач №: 8929 Реєстрація: 29-October 05 |
Мурррианночко, а щоб далеко не бігати - беремо наступне повідомлення. :)
От якраз тут можу погодитись, лише коли побачу від Вас зразок такого суржику. Певні, що не діалект? Бо не забуваймо - так звана "літературна" мова - просто розвинутий діалект (який на півночі чомусь вперто звуть полтавським.) "Воно приїхало з села" - й балакає ніби то російською, хоча через слово йде українське - для мене, чесно кажучи, чи не більш знайома ситуація.
Власне, одна з ознак суржику :). |
||||||
|
3ugaH |
Відправлено: Nov 16 2010, 17:13
|
||||||
Offline Мастер флуда Стать: Великий чародій IX Вигляд: -- Група: Модератори Повідомлень: 11386 Користувач №: 24231 Реєстрація: 22-December 06 |
:P приходи на пары)
слова "часов" вместо "годин", "робе" - "працює" и т.д. Сомневаюсь, что это диалект.
в мыслях да) потому что учусь в основном на укр, а мыслю по русски. Но в говоре я никогда не смешиваю языки. |
||||||
|
la melancolie |
Відправлено: Nov 16 2010, 18:24
|
||
Offline present & perfect Чудотворець I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 3597 Користувач №: 36622 Реєстрація: 25-January 08 |
Це якраз діалект) Але згодна, шо, коли людина, котра говорить діалектами, починає вживати окремі слова з іншої мови, то виходить просто супер-мікс мови з суржиком помноженим на діалект) |
||
|
Буддизм На Марсе |
Відправлено: Nov 16 2010, 19:02
|
||
Offline Сказочник-тяжеловес Стать: Анімаг IX Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 1996 Користувач №: 40123 Реєстрація: 11-June 08 |
Мене до зелених бісиків доводить суржик, особливо селюцький... Коли москаль починає щось шпрехати українською, це доволі нормально приймається, та коли "Воно приїхало з села і балакає українською мовою" - добре, якшо б просто балакало, та ще й деякі доказують, що їх мова правильна й чиста! |
||
|
Фея кленового сиропа |
Відправлено: Nov 16 2010, 23:53
|
||||
Offline Мастер флуда Стать: Верховний чародій X Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 31823 Користувач №: 30627 Реєстрація: 23-July 07 |
Уто суржик чи діалект, га, га?)) =lol= Я звикла чути "доводять".)
"Рібята, не розходьтися, довайті хотя б познайомимося, нам столько літ разом вчиться. Через десять мінут біля дрєвєй, добре?" - такий приклад підійде? |
||||
|
Леди Очаровашка |
Відправлено: Nov 17 2010, 17:53
|
||
Offline Але я не та... Стать: Чародій V Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 2270 Користувач №: 23310 Реєстрація: 20-November 06 |
дійсно... проте є слово досить таки українське - доказ. Наче логічно, що з нього має існувати похідне слово. |
||
|
NoraLi |
Відправлено: Nov 18 2010, 03:56
|
||
Offline Преподаватель истории магии, Университет Гриффиндор, год 3000 от Стать: Магістр VI Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 3131 Користувач №: 8929 Реєстрація: 29-October 05 |
Мурррианночко, гарнюній приклад. =respect= Тримовний суржик :). Але я б сказала, що файною Вашу фразу роблять геть не "шпрехає" й "доказує" а щиро українські "зелені бісики", ні? :anim_confused:
Слово "доказати" я змалку частіш звикла чути десь у фразах "а цю казку я тобі завтра докажу". |
||
|
Буддизм На Марсе |
Відправлено: Nov 18 2010, 16:46
|
||
Offline Сказочник-тяжеловес Стать: Анімаг IX Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 1996 Користувач №: 40123 Реєстрація: 11-June 08 |
Може й так. Але зверніть увагу на те, що суржик тут дуже вдало доповнює суто українське ;) |
||
|
NoraLi |
Відправлено: Nov 18 2010, 19:10
|
Мурррианночко, знову згодна - доповнює. На жаль дуже вже часто доводиться бачити й чути, як іншомовне слово перекреслює колорит фрази і до того ж спотворює її значення. (Зав'язле у зубах, "На тій неділі, у середу" - як приклад. Як інший приклад - зайдіть до дуельного клубу й погляньте на останню дуель авторів. Тема: "Наглість - друге щастя?") Зараз, пошукаю старі цуценям погризені тапочки - кидати у всіх, хто не заховався. :) |
|
Буддизм На Марсе |
Відправлено: Nov 18 2010, 19:25
|
NoraLi, є таке. А все тому, що люди не знають міри використання іншомовних слів у спілкуванні українською. Тобто - зчиняють неграмотний (неправильний) суржик Свої капці позичити? :) |
|
Сторінки: (10) # 1 2 [3] 4 5 ... Остання » | Нова тема |