Правила форуму Уточнение к правилам для этого раздела

Модератори: Poison Ivy.

Сторінки: (107)  % « Перша ... 90 91 [92] 93 94 ... Остання » ( Перейти до першого непрочитаного повідомлення ) Нова тема

Бессмертие. Как к нему относитесь

, Хотите ли быть бессмертным
Згорнути питання Добрая фея предложила зделать выбор: остаться смертным или получить бессмертие. Вы согласитесь на бессмертие?
Да 208 ]  [37.48%]
Нет 272 ]  [49.01%]
Не знаю 75 ]  [13.51%]
Усього голосів: 557
Гості не можуть голосувати 
Lada.Gornostaj
Дата May 16 2014, 15:52

Найстрашніша для системи людина - то людина без статусу
Магістр IX
Вигляд: --
Група: Користувачі
Користувач №: 86526

Питання цікаве, та все ж моя відповідь - залежно від оточення й мети. Такого можна хотіти, якщо точно знаєш, що треба робити, й часу на поставлене завдання треба трохи більше, ніж вічність :D :P . Тому, що, на мою думку, кохання-діти-онуки 2-3-4 рази чи то покоління може бути захопливим, далі вмикались би штампи й відчуття "я знаю про це все, мені то вже нецікаво". (Маю наочний приклад, тітка 85 років, дуже сильно цікавилась, можна сказати, жила життям своїх дітей та онуків, а до правнуків має дещо абстрактний інтерес, втомилась від малечі, каже, хоча здоровя й інтелект - дайбі мені такий у її віці!)
Далі. Дослідження, відкриття, творчість, винаходи - знов таки, на мою думку, дуже часто їх підганяє саме відчуття обмеження людського життя. Художник чи поет чи вчений витрачає останні сили, щоб створити свій шедевр, зробити своє відкриття - а що, як вони будуть знати, що сили їх не обмежені у часі? Чи не чекатимуть тоді натхнення - вічно? :gadalka: :D
І потім - а що, як безсмертя, але в муках? Вічний в'язень вічного тирана? Вічні тортури? Вічна невиліковна хвороба? (Навіяно серіалом "Торчвуд", каюся...)
Або ж - єдиний безсмертний серед смертних? Це те, чого не хотіла б.
^
Албус
Дата May 16 2014, 18:39

Всеведающий
Стать:
Чарівник початківець VI
Група: Забанені
Користувач №: 6220

Счастье в роке, чейта? Мне сильно интересно чем человек мотивирует такое категоричное свое мнение.

!  

Флуд, оффтоп запрещены. Советую не нарушать в дальнейшем.

Це повідомлення відредагував Счастье в роке - May 17 2014, 00:56
^
Цезарь Салат
Дата May 21 2014, 08:16

Мастер
Стать:
Чародій IV
Користувач №: 87140

С точки зрения обычного человека, бессмертие - тяжкий груз. Действительно, наблюдать за смертью своих близких, болезнями и всякими ужасами - не есть хорошо и правильно.

Но, на мой взгляд, быть бессмертным - круто. Сколько всего можно успеть сделать! Побывать с разных местах, познакомиться с разными людьми! А можно не ездить в разные места и не знакомиться с разными людьми, а целыми днями ходить на работу! ВУХУ!
^
Guffy
Дата May 22 2014, 01:14

Ибо мир полый, и я коснулся неба
Стать:
Чародій X
Користувач №: 55331

Титус Гершель, пока люди молоды и здоровы, они думают, что смерть никогда не придет или придет, но не скоро, вот и кричат, что бессмертие - это плохо, лучше смерть и т.д. Но на смертном одре они понимают, что хотят жить еще.
^
Lada.Gornostaj
Дата May 22 2014, 05:13

Магістр IX

По-моєму, безсмертя без здоров'я, мети й натхнення - таки кара.
Цитата (Титус Гершель @ May 21 2014, 08:16)
бессмертие - тяжкий груз. Действительно, наблюдать за смертью своих близких, болезнями и всякими ужасами - не есть хорошо и правильно.

Саме так. Особливо, якщо нічогісінько не можеш змінити. Або ж (я вже наводила такий приклад) - бути вічним в'язнем вічного тирана. Весело? Чи може хтось довести, що між безсмертними тиранія неможлива?
Цитата (Титус Гершель @ May 21 2014, 08:16)
Но, на мой взгляд, быть бессмертным - круто. Сколько всего можно успеть сделать! Побывать с разных местах, познакомиться с разными людьми!

І як скоро тобі стане нецікаво дивитись на місця, що, виявляється, не такі вже й різні, знайомитись з людьми, котрі будуть здаватись тобі передбачуваними?

Цитата (Guffy @ May 22 2014, 01:14)
на смертном одре они понимают, что хотят жить еще

Далеко не всі. Просто з роками пропадає цікавість і наростає біль, а ще є невиліковні хвороби й розлади. Тоді розумні люди ставляться до смерті, як до припинення страждання.
^
Франциско Де Гоя
Дата May 22 2014, 12:43

Волшебник
**
Стать:
Сквиб VI
Користувач №: 87154

Интересно -_-
^
Франциско Де Гоя
Дата May 22 2014, 13:01

Волшебник
**
Стать:
Сквиб VI
Користувач №: 87154

Я хотя, и проголосовал за бессмертие, не каждый человек вынесет одиночество , если вокруг него есть простые смертные . :(
^
Албус
Дата May 22 2014, 15:36

Всеведающий
Стать:
Чарівник початківець VI

Цитата (Guffy @ May 22 2014, 01:14)
пока люди молоды и здоровы, они думают, что смерть никогда не придет или придет, но не скоро, вот и кричат, что бессмертие - это плохо, лучше смерть и т.д.
Ну как сказать. По своему это тоже резонно. Согласитесь что жить не имея возможности нормально передвигаться или вообще будучи прикованным к постели - удовольствие ниже среднего.
Цитата (Lada.Gornostaj @ May 22 2014, 05:13)
І як скоро тобі стане нецікаво дивитись на місця, що, виявляється, не такі вже й різні
Вы бывали в Ла-Пасе? Или на Смаои? Или в Кельне, Лондоне, Нью Йорке? Сомневаюсь.
Цитата (Lada.Gornostaj @ May 22 2014, 05:13)
По-моєму, безсмертя без здоров'я, мети й натхнення - таки кара.
А вот это очень правильно.

^
Lada.Gornostaj
Дата May 23 2014, 06:28

Магістр IX

Цитата (Албус @ May 22 2014, 15:36)
Вы бывали в Ла-Пасе? Или на Смаои? Или в Кельне, Лондоне, Нью Йорке? Сомневаюсь.

Підловив :). Але питання в тім, чи захочеться й наскільки сильно там побувати людині безмертній :). Від смертних :) я чую час від часу: та що я там не бачив такого, що не дізнаюсь з книжок(телевізії, інтернетів і т.п.)? Та нащо мені тратити гроші(здоров'я, сили, час), щоб вляпатись у непотрібну пригоду? Ліниві ми :). Або ж навпаки, зашорені. От є мета - отримати, наприклад, диплом з відзнакою й роботу у міжнародній корпорації, все інше - у сад. Або є свій маленький "бізнес" - все, людина в ньому вариться, тільки інколи висовує носа з котла, понюхати, чим воно новим у світі пахне, й чим йому персонально це нове обернеться. Чому Ви вважаєте, що безсмертя обов'язково пробудить цікавість і авантюризм? Може комусь буде непогано цілу вічність "горілочку пити, люлечку курити, дівчину Ганнусю до серця тулити", та й по всьому?
І, власне, якщо пробудить - як далеко така от безвекторна цікавість і авантюризм заведуть, на які вчинки спровокують?
(Безсмертний православний фашист організовує щось на кшталт хрестового походу на Самоа і нищить богопротивних фаафафінів, як не найгірший приклад. :scratch: )
^
Албус
Дата May 23 2014, 14:38

Всеведающий
Стать:
Чарівник початківець VI

Цитата (Lada.Gornostaj @ May 23 2014, 06:28)
Підловив :). Але питання в тім, чи захочеться й наскільки сильно там побувати людині безмертній :). Від смертних :) я чую час від часу: та що я там не бачив такого, що не дізнаюсь з книжок(телевізії, інтернетів і т.п.)?
Можно сколько угодно читать или смотреть про Ангкор-Ват, например, но увидеть своими глазами этот город храмов - чувство ни с чем не сравнимое.
Ліниві ми :).

Тогда почему подавляющее большинство людей стремиться в отпуск поехать куда то, а не просиживает тупо дома?
Чому Ви вважаєте, що безсмертя обов'язково пробудить цікавість і авантюризм?

Это человеческая природа. Всю свою историю человечество движется по стезе познания открывая новые и новые горизонты. И не стоит приводить пример отельных нерадивых товарищей, они есть везде. Взглянем на человечество в целом...
Може комусь буде непогано цілу вічність "горілочку пити, люлечку курити, дівчину Ганнусю до серця тулити", та й по всьому?
І, власне, якщо пробудить - як далеко така от безвекторна цікавість і авантюризм заведуть, на які вчинки спровокують?
(Безсмертний православний фашист організовує щось на кшталт хрестового походу на Самоа і нищить богопротивних фаафафінів, як не найгірший приклад. :scratch: )
А вот тут мы приходим вплотную к законам Мироздания. Такой человек как вы описали не достигнет бессмертия, так что тут можно не переживать.
^
0 Користувачів переглядають дану тему ( Гостей і Прихованих Користувачів)
Користувачів:

Сторінки: (107)  % « Перша ... 90 91 [92] 93 94 ... Остання » Нова тема

[ Script Execution time: 0.1134 ]   [ 26 queries used ]   [ GZIP ввімкнено ]   [ Time: 08:31:20, 28 Dec 2024 ]

Рейтинг Ролевых Ресурсов - RPG TOP