Сторінки: (28) % [1] 2 3 ... Остання » ( Перейти до першого непрочитаного повідомлення ) | Нова тема |
Box with Secret |
Дата May 3 2006, 19:29
|
Offline lollypop Стать: Маг IV Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1389 Користувач №: 8547 Реєстрація: 16-October 05 |
Честно говоря, до произведения, которое мы сейчас изучаем на укр. лит., все школьные программные произведения делились для меня, да и не только для меня на легко/сложно читаемые. А это...В.Винниченко написал, "Чорна пантера і білий медвідь", после концовки прям как потерянная хожу....Мощное, интересное произведение. Встречались ли вам в школьной программе такие? |
|
001 |
Дата May 3 2006, 19:30
|
Offline To make amends before my judgement day. Стать: Великий маг X Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 1804 Користувач №: 15897 Реєстрація: 30-April 06 |
у мене нема их было |
|
Hardcore |
Дата May 3 2006, 19:34
|
Offline Такой себе музыкальный человечек... Стать: Група: Validating Повідомлень: 841 Користувач №: 3810 Реєстрація: 21-April 05 |
в школьно программе нет ни одного такого Пытался найти, но увы, сносные есть, интересных не нашел... ;) |
|
moon_me |
Дата May 4 2006, 10:13
|
Offline A mystery that holds its secret to the very end Стать: Сквиб I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1524 Користувач №: 7510 Реєстрація: 7-September 05 |
Могут. "Мастер и Маргарита", например :) |
|
Miledi |
Дата May 4 2006, 10:34
|
Offline Профессионал Стать: Підмайстер II Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 201 Користувач №: 13110 Реєстрація: 17-February 06 |
Звичайно, в програмі є цікаві твори (мені зараз важко пригадати всю свою шкільну програму, бо проходила її трохи давно, але твори, котрі мене вразили можу назвати хоч зараз). Зарубіжна література: В. Гюго " Собор Паризької Богоматері", Ф. Кафка "Перевтілення", П. Зюськінд "Парфумер", Г. Г. Маркес "Стариган з крилами", О Вайльд "Портрет Доріана Грея", Е. Хемінгуей "Старий і море", Б. Шоу "Пігмаліон", та ще безліч творів Д. Лондона, новел С. Цвейга. Я вже не кажу про поезію "срібної доби" чи поезію 19-20 ст. Українська література: Іван Багряний "Сад Гетсимаський" ( на мою думку - найкращий твір в програмі української літератури), його ж "Тигролови", І. Драч "Чорнобильська мадонна" (надзвичайно трагічний твір), М. Хвильовий "Я ( Романтика)", О. Кобилянська "Земля", "Царівна", "У неділю рано...", більшість новел В. Стефаника. А яка поезія... Ліна Костенко (моя улюблена поетеса), Леся Українка, Василь Стус, Іван Франко... Це поки що все, що можу я пригадати з останніх років мого навчання в школі. Але, на мою думку, достойних і цікавих книг значно більше. Та й взагалі, шкільна програма створюється не для задоволення дитячої цікавості чи відпочинку. Це база, класика, твори, котрі повинна прочитати в своєму житті кожна освічена людина. Це не детектив чи пригодницький роман, щоб захоплювати з першої сторінки. Читаючи класику, потрібно перш за все осмислювати те, що читаєш, разом з тим прийде і розуміння творів та зацікавлення в них. А свої літературні смаки можна втішити, читаючи літературу, котра приносить задоволення саме тобі. |
|
Lady Raven |
Дата May 4 2006, 16:43
|
Offline я... единственная в своем роде... Стать: Чарівник початківець VI Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 410 Користувач №: 3836 Реєстрація: 23-April 05 |
Не знаю, как дела обстоят с украинской литературой, но белорусская -- полная ерунда, основная тема -- "галадранцы на папялiшчы"! А вот русская получше будет. |
|
Призрак ведьмочки |
Дата May 4 2006, 17:25
|
Offline Покорительница Котла Стать: Учень III Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 127 Користувач №: 6388 Реєстрація: 2-August 05 |
Miledi , согласна с каждым словом твоего поста! Школьную программу не идиоты сочиняют. Конечно, нельзя сделать программу, которая будет нравиться всем. Уроки литературы формируют вкусы, знакомят с творчеством различных писателей. Только, к сожалению, многие произведения заставляют читать слишком рано. По-настоящему человек способен их оценить не в школьном возрасте. Я перечитываю очень многие программные произведения и, поверьте, именно сейчас они мне приносят больше радости, чем тогда, когда я читала их со страхом от предстоящего сочинения. |
|
Averyel |
Дата May 5 2006, 12:31
|
Offline ~ Never Knows Best ~ Sin'dorei ~ Маг III Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 3542 Користувач №: 13204 Реєстрація: 19-February 06 |
До Мастера и Маргариты мы еще не дошли, прочитала сама. А так - ничего. Совсем ничего интересного. |
|
Box with Secret |
Дата May 5 2006, 13:20
|
Offline lollypop Стать: Маг IV Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1389 Користувач №: 8547 Реєстрація: 16-October 05 |
High Voltage, не пали контору=))) Miledi, а мне вот Стефаник совсем не понравился. Тяжелый у него стиль письма. А вот Винниченко-за час можно 50 страниц А4 прочитать. А вообще сейчас, в 10 классе, большинство сочинений не на политичекие темы, и поэтому программа намного интереснее стала. |
|
Сольвейг |
Дата May 5 2006, 13:23
|
Offline Профессионал Стать: Підмайстер I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 103 Користувач №: 16023 Реєстрація: 3-May 06 |
Сейчас читаем "Герои нашего времени". Из-за нудного названия пренебрегла ею летом, а сегодня ночью практически не спала, всё хотелось как можно больше прочитать... Честно говоря, произведений в программе много, но мне не нравятся многие из них. Сейчас, к сожалению, не могу вспомнить, что произвело на меня сильное положительное впечатление... Разве что роман Пушкина "Евгений Онегин" да "Герои нашего времени" Лермонтова. |
Сторінки: (28) % [1] 2 3 ... Остання » | Нова тема |