Сторінки: (38) % « Перша ... 18 19 [20] 21 22 ... Остання » ( Перейти до першого непрочитаного повідомлення ) | Нова тема |
Мелания Кинешемцева |
Відправлено: Sep 29 2014, 08:47
|
Offline Ипохондрия Стать: Сквиб I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 2175 Користувач №: 78410 Реєстрація: 17-January 13 |
Мистик ,со сторонницами естественного отбора я не разговариваю. Мыслите вслух, если хотите, но обращением ко мне не утруждайтесь: не отвечу. |
|
Lada.Gornostaj |
Відправлено: Sep 29 2014, 09:02
|
||||||||||||
Offline Найстрашніша для системи людина - то людина без статусу Магістр IX Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1072 Користувач №: 86526 Реєстрація: 4-April 14 |
Та перестаньте. Албус Дамблдор наказав Снейпові НЕ ЛЮБИТИ Гаррі? Це цілком зрозуміле ставлення, до сина коханої жінки, народженого від ВОРОГА, без будь-якого наказу ззовні пояснюється.
Або просто про те, що Северус має препаскудний характер і давню образу на грифіндорців. І чисто по-джемспоттерівськи знаходить слабшого на "ворожому" факультеті й починає з нього збиткуватись так, як колись збиткувались з самого Северуса. Ми бачили хоч раз, що з такої причини хтось прибіг до директора? То якого милиго його сюди пришпилювати? Так, знаєте, можна добалакатись і до того, що Джеймс з Сіріусом Снейпа за намовою Дамблдора цькували.
З першою частиною згодна, я вже казала, що "бажання поставити нахабу на місце" у Дамблдора при зустрічі з Томом було таке ж сильне, як і у Снейпа при зустрічі з Гаррі. Різниця лише в тім, що Гаррі проти Снейпа агресію не демонстрував і не вимагав від учителя доводити свою компетенність. А от ЗА ЩО Снейп міг погрожувати Невіллові? Кара Міністерства за те, що котла спалив? Це вже маячня, що на голову не налазить.Чи для Вас Невілл Лонгботтом і Томас Ріддль - однакові за поведінкою й характером діти?
Снейп мав одне-єдине офіційне доручення від Дамблдора. Навчити Гаррі легілеменції. Й провалив його через власний гонор і непрофесіоналізм.В усякому разі, Снейп не мав ні конкурентів, ні відстроронюючих факторів при виконанні цього завдання. Лише болючі спогади, які не додумався сховати надійно. Від себе додам, дивно, що маючи декана з бездоганними манерами, Северус все ж, мені здається, намагався наслідувати більш експресивну й жорстку Мінерву Макгонегел. От лише їй куди частіше вдавалося триматись у рамках пристойності, демонструючи безсторонність і не скочуючись до банальної помсти. І, хоч і не в тему, я попрошу, хто має під рукою, знайти англійською, той момент, коли Даблдор СМІЯВСЯ, обговорюючи з Северусом смерть Гаррі. Бо в українському перекладі й тіні цього немає. Там він говорив серйозно, тривожно, стримано, а коли побачив патронуса Снейпа - то й крізь сльози. Може знову РОСМЕН начудив, а ми тут б'ємося?
Поетичне перебільшення, як на мене. До появи Поттера у школі Северус мав якісь завдання? Прошу фактів!
Та не вірю я. Ніфіга він не прив'язався. ;) Просто якщо маг рятує життя іншому магу, є магічні ж наслідки. Он, Пітер не зміг Гаррі Поттера вбити, наприклад. Северус 20 років вмовляв себе, що Даблдор НЕ врятував йому життя, НЕ витяг його з, можливо, смертельної депресії по смерті Лілі, вмовивши працювати у школі й дбати про Гаррі, й чекати на можливість помститися Волдеморту. Аж виходить, що все дамблдорове завдання - фікція. І оп-па, "Северус, ти у боргу перед Албусом". Я, наприклад, переконана, що Северус Снейп цілком міг затаїти злобу за смерть Лілі не лише на Волдеморта, але й на Дамблдора. Просто розумів, що без Дамблдора з Волдемортом швидше за все не впорається. То ж помсту Албусові відкладав. А тут такий 100% облом.Насправді, думаю цей фактор ігнорувати не треба, але й допуск на певну людяність Северуса все ж лишаю, 50/50 :). |
||||||||||||
|
Mystique |
Відправлено: Sep 29 2014, 09:16
|
||||||||||||
Offline Мерлиновы тапки Великий маг III Вигляд: Група: Користувачі Повідомлень: 9228 Користувач №: 64141 Реєстрація: 15-September 11 |
Да ради бога. Если в голове - каша, естественно, что лучше будет помолчать.
Я думаю, что что-то подобное имело место быть. Иначе, что было бы, если у Снейпа и Поттера завязалась дружба?
Ну Золотое Трио далеко не самыми слабыми были на факультете. Во всех смыслах. Тут вы не правы.
Мне кажется, что Невилл по сути никогда не старался на самом деле усвоить предмет хотя бы для того, чтобы у Снейпа не было причин к нему прикапываться. Он любил строить из себя жертву.
Но его никто не обязывал холить и лелеять Гарри, да пылинки с него сдувать. Вообще как мне кажется Снейп в судьбе Гарри играет ключевую роль как "темная сторона", чтобы Гарри не вскружили голову его поклонники и слава. Да и не думаю я, что Снейп пытался копировать Минерву. Это было бы слишком даже для него. И кстати, в качестве декана он явно превосходит Макгонагалл.
Он оказался обязан Дамблдору своей жизнью и свободой после суда над ПСами. И тем более - не знал, чего ожидать от директора лично ему, когда тот даже не умудрился внять его просьбе и спасти Лили. Так что ему постоянно приходилось быть начеку, носить маску. Быть наготове в любой момент получить или пожизненное или что еще похуже. |
||||||||||||
|
Korell |
Відправлено: Sep 29 2014, 09:16
|
||||||||
Offline Гуру Сквиб I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 4089 Користувач №: 70204 Реєстрація: 1-March 12 |
Кстати, про язвительность и унижение... Иногда с Дамба спадала маска, и он показывал такой нрав, что Снейп отдыхал с его насмешеами. Помните, в шестой книге Гарри хотел предупредить Дамба об Опасности, а тому это не понравилось. Он на мальчика взглянул и сказал: "Мне уже однажды хватило терпения ответить на твой вопрос..." Гарри сразу "язык прикупил". Представьте, как Дамб общался с нелюбимыми учениками.
Вот именно)) привязался и всегда защищал! А Дамб смотрел, как на свинью, которую расист на убой. Хотя улыбался.
но от слов Дамба комплексов может быть куда больше. Додано через 6 хвилин
Кстати, вот уж кто был сторонником естественного отбора, так это Дамб. У него Барти на детях год непрощаемые практиковал, а он и ухом не повел. Мол, ОК, так и надо. |
||||||||
|
Мелания Кинешемцева |
Відправлено: Sep 29 2014, 09:23
|
||||||||
Offline Ипохондрия Стать: Сквиб I Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 2175 Користувач №: 78410 Реєстрація: 17-January 13 |
РАзве это сравнимо с эпизодом с зубами или в дуэльном клубе?
Но не прививал комплекса неполноценности.
Каких? Что он такого сказал? Он ни чужую внешность, ни чужую слабость не высмеивал. Мистик, воздержитесь от оскорблений. У меня-то в голове все в порядке. Додано через хвилину
И правильно. Не Круциатус же, а всего-то Империо. Дети должны знать правду жизни. |
||||||||
|
Lada.Gornostaj |
Відправлено: Sep 29 2014, 09:34
|
||||||||||||||||||
Offline Найстрашніша для системи людина - то людина без статусу Магістр IX Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 1072 Користувач №: 86526 Реєстрація: 4-April 14 |
Ну так, северус у нас душа компанії, й дружба з поттером - те, що вийде легко й невимушено :)
Невіл до Тріо має лише дотичне відношення, а вигрібає на 100%
І за це треба погрожувати втручанням Міністерства? Палити речі? Спочатку ж мова саме про це.
Ми говоримо про різне. Ви кажете, Дамблдор не давав доручень. Я наводжу факт, коли Снейп доручення Дамблдора щодо Гаррі провалив. ви починаєте ходити околяса. Хоча логічно вважати, що коли з разовим дорученням викладач не впорався, не можна говорити про постійні доручення. Хочу додати, Снейп ПРИРОДНО НЕ МУСИВ ставитись до Гаррі добре, та не думаю, що Дамблдор спеціально щось тут підстроював. Швидше, змирився цим відношенням як фактом, що буде корисним для снейпової ж конспірації.
Якщо прочитати описи перших уроків - там він її явно копіює. але Мінерва за всієї самовпевненості не має бажання принижувати учнів без причини, тому не виходить. А як декани вони одне одного варті, хоча, знову ж повторю, Снейп частіше має непристойний вигляд.
І що з цього тягне на завдання? Так, страхи переляканого колишнього смертежера.
=lolbuagaga= Дамблдор не менш жива людина, ніж Снейп. просто в нього "больовий поріг", після якого починається рикання на учнів таки відчутно вищий.
Дамблдор - расист? Щось уже Ви, шановний, забалаклись? Чи то гугл жартує?
Не факт. Хоча й можливість. |
||||||||||||||||||
|
Rhiwelin |
Відправлено: Sep 29 2014, 09:56
|
||
Offline After all this time? Always Стать: Архімагістр VIII Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 36164 Користувач №: 30451 Реєстрація: 20-July 07 |
Нет, не смешно. Это аморально, смеяться, когда тема разговора - смерть ребёнка, тем более, когда ты сам фактически равнодушно выпестовал его, чтобы обречь на смерть. |
||
|
Мелания Кинешемцева |
Відправлено: Sep 29 2014, 09:58
|
||
Если и возмущаться, то не Снейпу, который этому ребенку отравил 6 лет жизни. |
||
|
Rhiwelin |
Відправлено: Sep 29 2014, 10:01
|
||
Offline After all this time? Always Стать: Архімагістр VIII Вигляд: -- Група: Користувачі Повідомлень: 36164 Користувач №: 30451 Реєстрація: 20-July 07 |
Когда-то в Битве книжников у меня задание было в дуэли: аргументы за то, что Снейп лучший учитель ЗОТИ) Я тогда целенаправленно шерстила все тома, даже для себя откопала много интересного. Так что можно полазить в ДК, поискать дуэльку. Там аргументы и в целом как за учителя, и в частности за учителя ЗОТИ. |
||
|
Rhiwelin |
Відправлено: Sep 29 2014, 10:03
|
||
Будущему трупу? ну, да, трупу-то пофиг на комплексы :yn_lolbuagaga: |
||
|
Сторінки: (38) % « Перша ... 18 19 [20] 21 22 ... Остання » | Нова тема |