охохох, ну тоді ловіть огляд
Я, "Побєда" і Берлін (2024)
Показати текст спойлеру
Особистість Кузьми Скрябіна відома кожному. Вона моментами може бути спірною, бо якщо попорпатись - на кожну людину можна знайти як сміття, так і неочікувані вчинки. Однак всі точно його пам'ятають як автора і виконавця пісень, дійсно гарних пісень. Кузьми вже немає з нами 9 років, однак творчість його живе, а це напевно найкраща подяка йому. А тепер ось з'явився фільм по його однойменній напівбіографії. Ось з'явився шанс дізнатися, з чого все ж починалось і як.
Якщо коротко, це фільм де Кузьму попросив друг допомогти, взамін пообіцявши дещо. Дещо, що хоч і звучить нереально, але якщо говорити впевнено - і в таке повірити можна. То ж Андрій Кузьменко, що тільки тільки заснував групу, бере другана і пару манекенів цього другана і їде собі в Берлін. Отак просто, посеред ночі. Візу на місці оформили, всі діла, оце часи були. Ну і як відомо, найкраще роад-муві це те, в якому все йде не по плану, але саме ці випробування змінюють і подорож, і героїв цієї подорожі. А як тут було? А ось гляньте, я вам тут свої думки пишу, а не спойлери (ну окрім Флешу, там вибачте).
З технічної точки зору я, напевно, не маю якихось сильних домахів. Тобто, фільм зроблено добре. Дійсно добре. Камера, ракурси, поставлені сцени, світло - це все було доволі органічно і приємно дивитись, картинка справді вражає. Гра акторів - да в цілому теж. Іван Бліндар доволі органічно як манерою (ну тут можливо я дуже необ'єктивний), так і зовнішністю вписався в роль. Як і Бард, що як справжній затійник усієї пригоди змінював до себе моє відношення.
Ну і звичайно, звичайно, найголовніше у цьому фільмі це музика. Ви здогадались напевно, чию творчість ми чуємо, однак місцями є сцени, де молодий Кузьма тільки но придумує деякі свої в майбутньому культові пісні. Цікавий і правильний прийом, як на мене.
Я б напевно порекомендував це кіно на вечір. Це дійсно легке, цікаве кіно з гарним ритмом, що не просідає.
8/10 пінгвінів